Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 11. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: HÍR24, Időkép

Gyilkos klíma fenyegeti Magyarországot - videóval

Gyilkos klíma fenyegeti Magyarországot - videóval

A fagyos napok száma 35 százalékkal csökkenhet. Az eddigiekhez képest további 30 napon kell majd hőségriadót elrendelni.

A 21. század végére télen 15-20 százalékkal több, nyáron 10-30 százalékkal kevesebb csapadék hullhat. Ez akár visszafordíthatatlan hatásokkal járhat az élővilágra. Számos faj kihal, viszont új károkozók jelennek meg. Egyebek közt ezeket tartalmazza a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia tervezete. A hamarosan a kormány elé kerülő szakpolitikai vitaanyag riasztó képet vázol.

Egy erről szóló videót megtekinthet ITT.

Az időkép.hu szerint így alakul időjárásunk az elkövetkezendő napokban:

Kedden már nyugodt, de továbbra is viszonylag hűvös idő várható, hajnalban pedig főként északnyugaton a talaj közelében már gyengén fagyhat. Napközben előreláthatólag nem kell csapadéktól tartanunk és jelentősen mérséklődik a légmozgás is.

Szerdán a jelenlegi számítások szerint újabb hidegfront érkezhet. Ennek hatására ismét többfelé számíthatunk kisebb csapadékra, valamint a Dunántúlon, majd estétől északkeleten is feltámad a szél.

Csütörtökön és pénteken hűvös, késő őszies időre van kilátás, az erősen felhős égből többfelé kialakulhat majd eső, sőt pénteken a Dunántúl magasabban fekvő tájain akár havas eső is. Pénteken többfelé megélénkülhet az északkeleti szél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.