Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 21. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Gyermekkorú a rablók között

Gyermekkorú a rablók között

A salgótarjáni rendőrök elfogták a megyeszékhelyen időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények gyanúsítottjait.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányságon személyesen tett bejelentést 2014. július 16-án 10 óra körüli időben egy idős férfi, mivel elmondása szerint Salgótarján belvárosában, egy aluljárónál több ismeretlen személy megtámadta, egy személy a nyakát hátulról átfogta, és tőle pénzt követeltek. Közben a sértett válláról a táskáját, a benne lévő okiratokkal és készpénzzel együtt megkísérelték elvenni. Miután az idős férfi segítségért kiabált a tettesek a helyszínről elszaladtak. A délelőtt folyamán két idős hölgy tett még bejelentést, akiknek a kezéből a szatyrát, illetve a kosarából a pénztárcáját vették el fiatal férfiak, és az értékekkel a helyszínről elszaladtak.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság megerősített közterületi szolgálatot ellátó munkatársai és a nyomozók azonnal megkezdték a személyleírások alapján a tettesek felkutatását, és a bejelentést követő egy órán belül beazonosították, és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható A. András 18 éves sóshartyáni, és három - 16 éves, 15 éves salgótarjáni és egy gyermekkorú – társát.
A beszerzett adatok alapján megállapítást nyert továbbá, hogy a 16 éves és a 15 éves fiú 2014. július 15-én 22 óra körüli időben egy férfitól cigarettát kértek a belvárosban, majd a sértettet hátulról lefogták, megütötték és zsebeiből a pénzét, bankkártyáját kivették és azzal a helyszínről elfutottak.
A rendőrök A. Andrást és fiatalkorú társait a rendőrkapitányságra előállították. A 18 éves férfit egy rendbeli rablás bűntett kísérlet és több rendbeli lopás és okirattal visszaélés vétség, míg 16 és 15 éves társait ezen túlmenőn további egy rendbeli rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás eddig beszerzett adatai alapján további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésének gyanúja merült fel, melyek körülményeinek tisztázása jelenleg folyamatban van.
A gyermekkorút a rendőrök meghallgatták; a felnőtt korút és fiatalkorú társait a hatóság tagjai őrizetbe vették, és az illetékes ügyészségen kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: rabolt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.