Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Hírek

2011. Október 26. 12:43, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Gépkocsival érkeztek a trükkös villanyóra-leolvasók

Gépkocsival érkeztek a trükkös villanyóra-leolvasók

A bűnözők gyakran különböző ürügyeket kitalálva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz. A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki

Kedden, azaz 2011. október 26-án Csitár községben két férfi kérte egy családi házban lakóktól a bebocsátásukat azzal az ürüggyel, hogy az áramszolgáltatótól érkeztek és a villanyórát kell leolvasniuk. A lakásba a gyanútlan tulajdonosok beengedték őket, ahol színlelve a munkavégzést a náluk lévő jegyzettömbre a férfiak írogattak adatokat, valamint a konnektorokat vizsgálgatták, majd kijelentették, hogy húszezer Ft-ot kérnek ezért a
„szolgáltatásért”. Az otthon tartózkodó idős asszony és férje a kért összeget a személyeknek átadták, akik ezt követően a helyszínről sietősen távoztak a lakásból. A sértettek a bejelentést követően vették csak észre, hogy a lakásban elrejtett nyugdíjat is eltulajdonították az elkövetők.
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság lopás miatt keresi az eddig ismeretlen elkövetőket. A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyek közül az egyik férfi kb. 190 cm magas, kövér testalkatú, kreol bőrű, barna rövid hajú volt, aki fekete nadrágot viselt, míg a másik férfi 170 cm magas, kövér testalkatú, kreol bőrű, barna, rövid hajú. A helyszínről egy „E” betűs rendszámú, fekete színű Mercedes típusú, ponyvás utánfutót húzó személygépkocsival távoztak.
A rendőrség tanácsai
A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ilyen esetek megelőzése érdekében ne engedjenek be lakásaikba idegeneket! A bűnözők gyakran különböző ürügyeket kitalálva jutnak be a kiszemelt áldozatokhoz. A legtöbb esetben időskorú sértetteket szemelnek ki
maguknak. Kihasználják az idősek jószívűségét, óvatlanságát és, hogy figyelmük könnyen elterelhető. A lakásukba történő bejutáshoz sok esetben valamely közüzemi dolgozónak, díjbeszedőnek, tisztviselőnek, rendőrnek adják ki magukat. De előfordult, hogy pénzváltásra hivatkoztak, vagy csak vizet kértek.
Ha közüzem dolgozójaként, vagy hivatalos személyként mutatkozik be az ismeretlen látogató a lakásukba történő beengedésük előtt, mindig győződjenek meg arról, hogy a munkakörüknek megfelelő igazolvánnyal rendelkeznek-e. Ha azonban pénzváltásra hivatkoznak az ismeretlen személyek, nyugodtan küldjék a legközelebbi üzletbe őket.
Nagyon fontos, hogy sok pénzt soha ne tartsanak otthon. Pénzt ne vegyenek elő idegenek jelenlétében, mert ezzel kifigyelhetik, hogy hol tartják megtakarításukat.
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává váltak, vagy gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert és ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es telefonszámon, és ne felejtsék el megfigyelni a személyeket, hogy személyleírásukkal is segítsék az elkövetők gyors elfogását.

Címkék: tolvajok

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 25. 15:07, hétfő | Helyi

DADA óra Salgótarjánban

Alsó és felső tagozatos tanulók részére tartott bűnmegelőzési előadást a szakember.

2019. Március 21. 11:19, csütörtök | Helyi

Közös ellenőrzés

A pásztói rendőrök a társhatóságok szakembereivel közösen ellenőrizték Mátraszőlős és környékének erdős területeit.

2019. Március 21. 10:59, csütörtök | Helyi

X-Faktor Bátonyterenyén!

A városba érkezik a 2019-es X-Faktor casting csapata.

2019. Március 20. 08:33, szerda | Helyi

Balesetek az elmúlt 24 órából

Az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Nógrád megyében.