Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Szeptember 01. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Fiatal salgótarjáni öttusázó nemzetközi sikere

Fiatal salgótarjáni öttusázó nemzetközi sikere

Nemrég a spanyolországi Barcelonában rendezték meg az „ifjúsági B” korcsoportos öttusázók kontinensbajnokságát.

Az úszásból és a kombinált számból (futás és lövészet) álló viadal során a Salgótarjánban készülő Barta Luca kiválóan szerepelt, és egy bronzérmet is hazahozott.
Luca a nógrádi megyeszékhelyen él, és itteni klubokban készül az öttusára, ahol a Budapesti Honvéd SE színeit képviseli. Itthon a Gagarin DSE-ben úszik (Kovács Dénes vezetésével), a Salgótarjáni Atlétikai Clubban fut (Kadlót Zoltán), a Galba Árpád Vívóegyletben vív (Horváth Attila) és a Kakukk Lovasudvarban készül a lovaglásra (Balla Dóra).
A korosztályos öttusa Eb-re a kvalifikációt a Magyar Kupákon elért eredmények alapján lehetett megszerezni. Összesen öt fordulón lehetett bizonyítani, és az itt elért eredmények alapján az utánpótlás szövetségi kapitány jelölte ki az utazó keretet. Luca négy versenyen vett részt, ahol mindig a második helyet szerezte meg, egy székesfehérvári versenytársa mögött. Az utolsó fordulóra már csak azért nem utazott el, mert azt egy héttel az Eb előtt rendezték meg, és már a zsebében érezhette a barcelonai repülőjegyet.
A kontinensviadal két részből állt, az egyéni és csapatverseny mellett váltók és vegyesváltók is összemérhették tudásukat. Az egyéni számokat két napon bonyolították le, először a 200 méter úszáson, majd a kombinált számon (3×800 méter futás és lövészet 3×5 találatig) volt a sor.
A salgótarjáni lány úszása nagyszerűen sikerült, amit az is jelez, hogy egyéni legjobbját érte el (2:14,74 perc), és így a 47 versenyzőből a hatodik helyen állt az első szám után. Másnap a kombinált számban ismét a legjobbját teljesítve, egy helyet javítva összesítésben, az ötödik helyen végezett, ami a lányok mezőnyében a legjobb magyar eredmény lett. Emellett a magyar lány csapat tagjaként egy negyedik helyet is bezsebelt. Ezután egy nap pihenő következett, amelyet a mieink a tengerparton és városnézéssel töltöttek.
A váltóversenyen Luca és váltótársa, Varga Eszter az úszás után a második helyen álltak, de végül a kicsit gyengébb kombinációval a bronzérmet szerezték meg, mindössze egyetlen ponttal az ezüstérmesek, és négy ponttal az Európa-bajnok mögött.
- Egy nagyon szép városban, egy nagyszerűen szervezett versenyen, egy nagyon jó magyar csapattal vehettem részt – értékelt tömören tudósítónknak Luca. A nógrádit az Eb után Szloboda József, a magyar csapat vezetője is dicsérte, és biztatónak nevezte teljesítményét.
A korosztály számára ez az Európa-bajnokság volt az utolsó nemzetközi megmérettetés az évben, néhány országos verseny van még hátra, és a fiataloknak jöhet a jól megérdemelt pihenés.
Eredmények. Lányok. Egyéni (47 induló): 5. Barta Luca 825 pont. Csapat (10): 4. Magyarország (Barta Luca, Varga Eszter, Strobl Anita) 2403. Váltó (9): 3. Magyarország (Varga Eszter, Barta Luca) 861.
Felvételünkön Barta Luca jobbra.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programkereső

Címkék: öttusa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.

2024. Április 30. 15:15, kedd | Helyi

Salgótarjánból akartak hazajutni.

Egy bátonyterenyei pár keverte magát nagy bajba, mert lekéste az autóbuszjáratot, és bűnös módját választotta a hazajutásnak.