Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Július 19. 07:48, kedd | Belföld
Forrás: mti

Felvételi - Az interneten ellenőrizhetők a pontszámok

Felvételi - Az interneten ellenőrizhetők a pontszámok

A felsőoktatásba jelentkezők az e-felvételi rendszer \"jelentkezések és pontszámok\" menüpontjára kattintva láthatják az egyes helyeken számított összpontszámukat és annak részleteit - közölte az Oktatási Hivatal.

A közlemény szerint a július 12-ig beadott kérelmek és dokumentum-másolatok feldolgozása folyamatosan történik egészen a július 26-i ponthatár-megállapítás előtti napokig.

A feldolgozásnak van néhány napos átfutási ideje, tehát a felületen olvasott pontszámok esetében mindig figyelembe kell venni a dokumentumok feldolgozottságát is - tették hozzá.

Jelezték, hogy előfordulhatnak adminisztratív hibák, amikor az adott pontot igazoló minden dokumentum túl van a feldolgozáson, ám a jelentkező mégis hibás rögzítést vagy hibás pontszámítást tapasztal. Ekkor az e-felvételi felületén lehet a pontszám valamely részeredményére felülvizsgálati kérelmet kérni.

A kérelmeket július 21-ig lehet leadni legfeljebb 500 karakter terjedelmű szöveges indoklással. A kérelem benyújtható az e-felvételiben, a feldolgozás a "kérelmek" menüpontban követhető nyomon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során