Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2023. Június 16. 14:08, péntek | Belföld
Forrás: mti

Félmillió forintos fizetésre vágynak a pályakezdők egy felmérés szerint

Félmillió forintos fizetésre vágynak a pályakezdők egy felmérés szerint

Tavaly óta jelentősen nőtt a pályakezdők bérigénye, a 18 és 25 év közöttiek ma már félmillió forint körüli fizetést szeretnének - közölte a Work Force munkaerőközvetítő.

Míg a fiatalok legnagyobb része tavaly még 350 ezer és 450 ezer forint közötti bruttó fizetésre vágyott, ma már a legtöbben 450 ezer és 600 ezer forintot szeretnének keresni kezdésként, a budapestiek még többet. Jelentősen csökkent közben azok aránya is, akik 200 és 350 ezer forint között keresnének, és jóval többen bíznak 800 ezer forint fölötti keresetben.

A visszajelzések szerint a munkahelyválasztást elsősorban a fizetés határozza meg a fiatalok körében, és a többségük nem tart attól, hogy nem talál a képzettségének megfelelő állást. A pályakezdők 71 százaléka szerint nem nehéz megfelelő munkahelyet találni, 64 százalékuk nem fél attól sem, hogy megfeleljen a munkáltatói elvárásoknak. A legtöbb pályakezdő közösségi médiában néz álláslehetőség után, de nőtt a munkaerőközvetítők jelentősége is, a tavalyi 24 százalék után idén már 43 százalék keresett náluk munkát. A munkaügyi központok szintén népszerűek, a munkáltatók saját hirdetési felületeit viszont egyre kevesebben keresik föl - tették hozzá.

A felmérést 18-25 év közöttiek 500 fős, reprezentatív mintáján 2023 májusában készítették. A válaszadók 18 százaléka a kereskedelmi és fogyasztói szektorban, 14 százaléka a gyártóiparban, 11 százalékuk az idegenforgalomban és a vendéglátásban dolgozott, a megkérdezettek között ez a három ágazat a legnagyobb foglalkoztató - olvasható a közleményben.

Címkék: fizetés, kezdő bér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben