Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. November 05. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Ezer élmény Nógrádban

Ezer élmény Nógrádban

Megyénk szakági sportvezetőinek és a pályázó egyesületeknek köszönhetően jövőre minden bizonnyal Közép-Európa legnagyobb szabású tájékozódási futóverseny sorozatára kerül sor Salgótarján térségében.

Megyénk szakági sportvezetőinek és a pályázó egyesületeknek köszönhetően jövőre minden bizonnyal Közép-Európa legnagyobb szabású tájékozódási futóverseny sorozatára 2015. augusztus 16-20. között kerül sor Salgótarján térségében.
A több évtizedes múltra visszatekintő Hungária kupa ötnapos nemzetközi részvételű hazai versenysorozatnak a megyeszékhely 1975 után másodszor fog otthont adni. A rangos sportrendezvény előkészületével kapcsolatban a Salgótarjáni Dornyay Tó-strandi sportpálya helyiségében mindhárom megyei klub -Salgótarjáni Dornyay, Balassagyarmati Balassi BKSE és a HUFEZE Pásztó SK elnökei, valamint húsz leendő fontos pozícót betöltő versenyrendező részvételével egyeztető ülést tartottak.Sramkó Tibor levezető elnök elsőként a főpróbáról a tavaszon Bátonyterenyén, illetve Szorospatakon lebonyolított nemzetközi kétfutamos Nógrád Nagydíj szakmai sikeréről szólt, miközben megemlítette, hogy az évtizedes múltra visszatekintő rendezvény első ízben anyagi szempontból jelentős veszteséggel zárult. Ezt követően rátért a Hungária Kupa szervezési elő feladataira, többek között az információgyűjtésre a szállás, étkezés,parkolás,és a terepek kiválasztására. A tervek szerint öt nap főversenye mellett további öt kiegészítő: tájkerékpáros, tájékozódási túra, mobiltelefonos, mikrosprint, és alkonyati pontbegyűjtő versenyt is ki fognak ajánlani a megyénkbe érkező sportolóknak. A jelenlévők a tervekben szereplő tájtriatlon verseny lebonyolítását a balassagyarmati Kovács Péter felvetésére elvetették, de a harmadik napi fő futam után beiktatták a programba az utóbbi időkben igen népszerű 3×3 fős rövidtávú váltócsapatversenyt.
A tervek szerint a Hungária kupa 2015. augusztus 14-15-én terepbemutatóval veszi kezdetét, majd az első két nap fő futamára Kazár térségében kerül sor. A harmadik versenynapnak Salgótarján-északi városrésze fog helyt adni. A negyedik futamra a versenyzők kiköltöznek Szilváskőre, még a vadászrajtos mindent eldöntő záró futamot Rónabánya térségében fogják lebonyolítani.
Mintegy hatvan versenybíró fogja ellátni a jövő évi Hungária kupa versenybírói feladatköreit, többségük ott volt a salgótarjáni egyeztető ülésen.
Mintegy hatvan versenybíró fogja ellátni a jövő évi Hungária kupa versenybírói feladatköreit, többségük ott volt a szerdai salgótarjáni egyeztető ülésen.
Az ülésen bemutatták a verseny meghívóját mely a balassagyarmati Kovács Gábor munkája. A szórólap: „5 nap-10 verseny-1000 élményként” hirdeti a jövő évi nagyszabású nógrádi sportági rendezvényt, a Hungária kupát.
Az ülés végén a jelenlévők döntöttek a versennyel kapcsolatos fontosabb pozíciók betöltéséről is. Ezek szerint az ötnapos augusztusi tájfutóviadal elnöki feladatkörét Sramkó Tibor fogja ellátni,két helyettese a szuhai id. Pelyhe Dénes és balassagyarmati Kovács Gábor lesz. A versenypályákat Dénes Zoltán (Kalocsa), Erdélyi Gyula, Győri László, Goldmann Róbert(mind Salg. Dornyay) illetve Kovács Gábor fogják kijelölni. A technikai feladatok ellátásra Stork Joachim Gábort és feleségét kérték fel. A rendezvény sajtófelelőse a pásztói Cz. Zentai József, fotósa a salgótarjáni Józsa András, kisegítője pedig a szintén pásztói, Bódi Zoltán lesz. Egyébként a teljes rendezői stáb létszáma meg fogja haladni az hatvan főt. Véglegessé vált a nagyszabású tájékozódási futóverseny központi helye is, melyet a szervezők a Tó-strandi gyermektáborban fogják kialakítani.
Mint azt az egyeztető ülésen megtudtuk a nógrádi szervezők a rendezvényükre 16 ország közel ezer sportolóját, köztük nemzeti válogatottakat, világ és eb-t megjárt sportolók nevezését is várják.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Programkereső

Címkék: szakági

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,