Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Hírek

2019. Január 09. 00:57, szerda | PR

Erre figyeljünk, ha kültéri világítást tervezünk

Erre figyeljünk, ha kültéri világítást tervezünk

Dübörög a tél minden szépségével és kellemetlenségével együtt. Hamarosan talán már érezni is fogjuk, hogy újra egyre hosszabbak lesznek a nappalok, de addig is a világítással pótoljuk a fény hiányát.

A sötétebb évszak után az ember mindig jobban értékeli a napot és a napfényt, meg persze borzasztóan várja a tavaszt. Viszont amíg ez elérkezik, addig tehetünk azért, hogy ne érezzük azt, hogy a munkából este tízre esünk haza, mikor a valóságban még csak hat óra van. Az okosan átgondolt és megtervezett kültéri világítással és kültéri lámpákkal sokat javíthatunk a helyzeten.

A kerti fények

A beltéri lámpákat általában úgy választjuk ki otthonunkba, hogy azok funkció, fényerő és dizájn szempontjából is megfeleljenek az elvárásainknak és passzoljanak a lakberendezési irányvonalhoz. A kinti világítást is jó átgondoltan megtervezni, a különböző kültéri lámpa fajtákkal is lehet egységes stílust képviselni, mégis praktikus megoldásokat választani a kertbe, az udvarba és a házra.

A szép kertet és udvart, vagy épp a téli kertet is érdemes télen is megvilágítani. A kültéri lámpákkal kiemelhetjük a terület egyes részeit, ugyanakkor ezeknek a kültéri lámpáknak valójában nagyon fontos szerepük van, meg kell világítaniuk a kerti utat, a feljárót, a garázst egészen a bejárati ajtóig.

Hogyan válasszunk kültéri lámpát?

A kültéri lámpák kiválasztásakor felsősorban arra figyeljünk, hogy az adott lámpa ellenálljon az időjárás viszontagságainak, legyen vízálló. Emellett fontos, hogy hosszú élettartamú fényforrással is működjön, például led izzóval, vagy napelemmel. Ezek a lámpák napfénnyel feltöltik magukat nappal, és egész éjszaka képesek világítani.Lehet, hogy elsőre nem tűnik magától értetődőnek, de kintre csak kültéri lámpát válasszunk. Általában egy adott lámpacsaládhoz találunk beltéri és kültéri darabokat is, például az Elter.hu kínálatában is.

Mire figyeljünk még?

Érdemes például azt figyelembe venni, hogy a garázs jól jöhet a mozgásérzékelővel ellátott kültéri lámpa, amely így az csak akkor világít, amikor valóban szükséges. Ha nagy az udvarunk vagy a kertünk, vagy épp nem nagy, de szeretnénk az egészet bevilágítani, akkor jó szolgálatot tehetnek a reflektorok, így kevesebb lámpával nagyobb területet lehet lefedni, ha a nagyobb fényerő senkit sem zavar.

Mindenképp világítsuk ki az utat, a járdát a bejárati ajtóig. Erre alkalmas lehet több, 50 cm-enként lerakott, vagy földbe leszúrt lámpa, vagy néhány állólámpa is, egymástól megfelelő távolságra elhelyezve. Ezek hangulatvilágításnak sem utolsók!

Ne feledkezzünk meg a ház homlokzati világításáról sem! A falra felrakott falikarok vagy kandeláberek jól működnek homlokzati világítás esetén és még jól is néznek ki. Ahogy már említettük, törekedjünk arra, hogy a kültéri lámpák egységes stílust alkossanak egymással és lehetőség szerint a beltéri lámpákkal is!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Március 12. 17:16, kedd | PR

Metró Áruházakat takarítanak

Ismét a takarítási üzletágban piacvezető Jánosik és Társai Kft. nyerte el a hazai 12 Metró áruház tisztán tartását, az épületek körüli területek gondozását.

2019. Január 25. 14:16, péntek | PR

Teljes körű üzemeltetést nyertek

Még a takarító személyzetnél is előírás az angol nyelv ismerete, annál a munkánál, amit most nyert el a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos tulajdonos.

2019. Január 15. 19:38, kedd | PR

Bérelj limuzint minden alkalomra, avagy a luxus mindenkinek jár!

Ha vonz a hírességek életstílusa, szívesen átélnéd a különlegesség atmoszféráját, akkor rendelj limuzint! Itt a remek alkalom egy kis luxusra!

2019. Január 09. 00:59, szerda | PR

Országos irodakörkép 2019 legelején

Komoly fejlesztések zajlanak a hazai irodapiacon, és egyre több az igényes vevő. Tekintsünk egy kicsit ki Budapestről is, hogy lássuk, miből válogathatnak a cégek országszerte!