Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 24. 09:47, szerda | Belföld
Forrás: Idokep.hu

Erős széllökésekre készüljön csütörtökön

Erős széllökésekre készüljön csütörtökön

Szerdán egy meleg-, majd este egy hidegfront érkezik, a hidegfront mögött csütörtökön sokfelé lehetnek viharos széllökések.

Nincs megállás, újabb frontok érkeznek a héten. Rögtön holnap nyugat-északnyugat felől egy melegfront felhőzete borítja be az országot, és többfelé várható csapadék: északkeleten hó, havas eső, néhol ónos eső, máshol eső, zápor. Délnyugaton csak néhol eshet. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a Dunától keletre mindössze 0 és +5, míg a Dunántúl nagy részén 5 és 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, a legmelegebb Sopron környékén lesz - írja az Időkép.hu.

Este megérkezik a melegfrontot követő hidegfront, az addig élénk, erős délnyugati szél egyre többfelé nyugatira, majd északnyugatira fordul, csütörtökön sokfelé viharos lökések kísérhetik.

A Bakonyban és a főváros környékén 80-90 km/órás lökések is lehetnek.

Ezen a napon sokat fog sütni a nap, a felhőátvonulásokból csak helyenként fordulhatnak elő futó záporok. Keleten, északkeleten is megenyhül az idő, a maximumokat országszerte 5 és 12 fok között mérhetjük.

Átmeneti szünet után péntek délután újabb meleg-, majd éjjel hidegfront érkezik, folytatódik tehát a változékony, szeles, csapadékkal tarkított időjárás.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk