Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. November 21. 12:41, kedd | Helyi
Forrás: Tarnóczi László

Erasmus-napok Salgótarjánban

Erasmus-napok Salgótarjánban

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum két oktatási intézménye, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola, valamint a Táncsics Mihály Közgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola is „Erasmus-napot tart a héten. A „kerisek” november 22-én, szerdán 16 órától, a „közgések” pedig 24-én15.30-tól vetítettképes előadáson, bemutató foglalkozásokon számolnak be iskolájukban a külföldi szakmai gyakorlataikról, melyet az idén Ausztriában, Csehországban, Olaszországban, Portugáliában, vagy Máltán végeztek.

Az Európai Unió 2014-2020 között futó oktatási, képzési, ifjúsági és sport programja, az Erasmus+ fő célkitűzései közt szerepel az egyének külföldi tanulási lehetőségeinek támogatása, az oktatás, a képzés és ifjúsági szakma korszerűsítését szolgáló, az innovációt, a vállalkozó szellemet és a foglalkoztathatóságot ösztönző reformok anyagi fedezetének biztosítása. Idén ennek keretében az SSzC e két oktatási intézményéből kísérőtanáraikkal együtt mintegy száz diák kapott lehetőséget szállodában, étteremben, üzletekben, vagy akár üzemek logisztikai részlegében a külföldi szakmai tapasztalatszerzésre, s a szakmai idegen nyelv gyakorlására.

Képünk illusztráció:http://wc.iabc.com

Címkék: 2017, iskola, salgótarján

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:40, csütörtök | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.

2024. Április 25. 13:00, csütörtök | Helyi

A közgyűlés előtt számolt be Nógrád vármegye rendőrfőkapitánya.

A beszámolót egyhangúlag elfogadta a képviselőtestület.