Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 09. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat négy ember ellen Nógrádban

Emberkereskedelem miatt emeltek vádat négy ember ellen Nógrádban

... négy ember ellen, aki fiatal nőket adott el Cipruson ázsiai és afrikai menekülteknek, hogy azok a házasságkötéssel elkerülhessék kitoloncolásukat - közölte a megbízott főügyészhelyettes pénteken az MTI-vel.

Nagy Zsuzsanna elmondta: a négy balassagyarmati elkövető közül egy 35 éves férfi és egy 33 éves nő testvérek, harmadik társuk unokatestvérük, a negyedik vádlott, egy 32 éves nő pedig a férfi volt felesége.

Ismertette: a 33 éves nő pár éve közösségi oldalon ismerkedett meg egy Cipruson élő külföldi állampolgárral, akihez később ki is költözött. Itt határozták el, hogy a nő - aki terhessége miatt időnként Magyarországra utazott -, pénzért cserébe magyar nőket visz ki Ciprusra, hogy ott élő menekültekkel házasságot kössenek. A menekültek így elkerülték volna a Ciprusról, illetve az Európai Unióból való kitoloncolásukat.

A vádlott 2013 nyarán több fiatal nő kiutazását szervezte meg, azt ígérve nekik, hogy jómódú férfiakkal köthetnek házasságot, akik majd eltartják őket.

A kiutaztatásban, a szükséges okmányok beszerzésében és a szállításban a további vádlottak segítettek.

Az egyik nőt egy bangladesi férfinak adták el. A sértett, akit napokig bezárva tartottak, végül megszökött, és a nicosiai magyar nagykövetség segítségével érkezett vissza Magyarországra.

Egy másik nőt ismeretlen állampolgárságú férfi vett meg 400 euróért, a harmadikat egy indiai ezer euróért. Utóbbit is bezárták, és elvették az iratait. Ő interneten keresztül kért segítséget ismerőseitől, és végül a ciprusi rendőrség talált rá. Nagy Zsuzsanna hozzátette: ők is visszakerültek Magyarországra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,