Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Január 11. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: police

Előzetes letartóztatásban a betörő

Előzetes letartóztatásban a betörő

A rétsági rendőrök azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves férfit.

A Rétsági Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 1 rendbeli lopás bűntett és 1 rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást O. Csaba 20 éves diósjenői lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2016. január 8-án éjszaka egy diósjenői ingatlan bejárati ajtaját benyomta, majd ott kutatást végzett. A házban talált válltáskába pakolta a helyiségekben feltalált készpénzt, sportcipőt, tabletet, pálinkát, valamint magához vett egy bőrkabátot és az ott lakó férfi ismerőse tulajdonát képező mobiltelefont, pénztárcát, a benne lévő okiratokkal és készpénzzel. Az így megszerzett tárgyakkal a gyanúsított a helyszínről távozott.

A rétsági nyomozók az adatgyűjtést követően azonosították, a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható O. Csabát. Az eltulajdonított tárgyakat és a készpénz nagy részét felkutatatták és lefoglalták.

A hatóság tagjai a 20 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, melyet az illetékes bíróság 2016. január 9-én elrendelt.

Címkék: Diósjenő, lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 15:15, kedd | Helyi

Áder János a fenntartható életmódról és az újrahasznosíthatásról is beszélt diákoknak Pétervásárán.

Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke környezetvédelmi, fenntarthatósági témájú előadást tartott.

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.