Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. December 24. 08:59, vasárnap | Helyi
Forrás: Study Finds/New York Post/web/zsuffa csaba

Egyre több a telefonnal kapcsolatos baleset - Leginkább a Y generáció,

Egyre több a telefonnal kapcsolatos baleset - Leginkább a Y generáció,

más néven millenniumi generáció (az 1981 és 1996 között születettek) tagjai érintettek. A jelek szerint olyan intenzíven fordul a az okostelefonjához a valóságból való elmenekülés céljából,

hogy elfelejtik, hol vannak a fizikai világban.10 éves adatok átfésülése után a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a technológiával kapcsolatos sérülések 2020 óta 20%-kal megugrottak, és az Y generációhoz tartozók a leghajlamosabbak az ilyen incidensekre.

AZ UGRÁSÉRT LEGINKÁBB A TELEFONOKKAL KAPCSOLATOS SÉRÜLÉSEK MEGUGRÁSA A FELELŐS – AMELYEK AZ ÖSSZES TECHNOLÓGIAI SÉRÜLÉS 23%-ÁT TESZIK KI AMERIKÁBAN.

A vezetékekben való megbotlástól kezdve a szövegírás közbeni, tárgyakba való belesétálásig a mobiltelefonok számos sérülést okoznak. Gyakoriak az általános fájdalmak, a zúzódások, sőt az arc és a fej vágásai is – összegezték a kutatók.

A GYALOGLÁS KÖZBENI KOMMUNIKÁCIÓ, JÓ ÚTON HALAD AFELÉ, HOGY AZ EGÉSZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN A LEGGYAKORIBB TECHSÉRÜLÉSI OKKÁ VÁLJON.

Érdemes néha az utat is nézni!

Bár a telefon okozta sérülések száma ugrásszerűen megnőtt, a televíziók vitték haza az első helyet a techsérülések tekintetében, a 30 százalékát ezek okozzák.

A számítógépek és a videojáték-rendszerek is kivették a részüket a sérülésekből. A felmérés megállapította, hogy ezek az eszközök hozzájárulnak különböző sérülésekhez, elsősorban a felső törzsi területen, beleértve

A MELLKAST, A HÁTAT ÉS A BORDÁKAT IS, FÁJDALMAT OKOZVA. EZ GYAKRAN A ROSSZ TESTTARTÁSNAK TULAJDONÍTHATÓ A HOSSZAN TARTÓ JÁTÉK VAGY SZÁMÍTÓGÉP-HASZNÁLAT SORÁN.

Az ilyen sérülések növekedése valószínűleg annak köszönhető, hogy a mindennapi életben egyre nagyobb mértékben támaszkodnak a technológiára. A világjárvány a technológiától való függőség növekedéséhez vezetett a szórakozás terén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák