Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Október 20. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: salgotarjan

Ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben

Ebzárlat és legeltetési tilalom van érvényben

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Salgótarjáni Járási Hivatalának járási főállatorvosa Salgótarján és a környező települések területére november 3-ig ebzárlatot és a gazdasági haszonállatok legeltetési tilalmát rendelte el.

Érintett területek: Salgótarján Járás Bárna, Cered, Egyházasgerge, Etes, Ipolytarnóc, Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi, Karancslapujtő, Karancsság, Kazár, Kisbárkány, Kishartyán, Litke, Lucfalva, Márkháza, Mátraszele, Mihálygerge, Nagybárkány, Nagykeresztúr, Rákóczibánya, Ságújfalu, Salgótarján, Sámsonháza, Somoskőújfalu, Sóshartyán, Szilaspogony, Vizslás, Zabar.

A veszettség elleni védekezés, valamint a vadon élő rókák veszettségének megelőzése és a betegség leküzdése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági és Élelmiszer-ellenőrző Hivatal a zárlat időtartalma alatt veszettség elleni vakcinát tartalmazó csalétkek repülőgépes kiszórása útján végzi a védekezést.

Annak érdekében, hogy a csalétkekhez minél nagyobb arányban a vadon élő állatok férjenek hozzá, a jogszabály értelmében:
– tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek,
– kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni,
– a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő

2024. Május 04. 08:00, szombat | Helyi

Jó idő lesz hétvégén, vasárnap van esély záporokra.

Túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben a Dunántúlon lesz több a felhő, néhol eső, zápor is előfordulhat.

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.