Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Március 23. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Dornyay-érmek a Bakonyból

Dornyay-érmek a Bakonyból

A napokban a porcelángyártásáról ismert Herenden rendezték meg az idei év első országos hosszú távú tájékozódási futóversenyét a Tájfutó Maratont.

Az éppen erre a napra a Mátrában tervezett Nógrád-Heves-JászNagykun- Szolnok megyék hasonló távú regionális bajnokságát a területileg illetékes környezetvédelmi hatóság a futók, madarakra tett rossz hatásra illetve az ember, a tájékozódási futók által az erdőben okozandó károkra(?!) hivatkozva, nem engedte megrendezni – így nem volt mit tenni, aki bevállalta a több száz kilométeres plusz utat, annak a veszprémi szervezők a helyszínen utólag új rajtidőket biztosítottak.

A mátrai helyszín letiltása miatt több száz kilométeres utat megtéve a Salgótarjáni Dornyay hét versenyzője (lásd: korábbi tudósítás) bevállalta a Bakonyban való szereplést, közülük hárman csak első napi rövidtávú futamon- melyről még nem adtunk hírt- álltak rajthoz, de ott, nem is akárhogyan szerepeltek. Eredményhirdetéskor mindhárom versenyzőt -Varga István, Varga Petra, Angyal Anna- kiszólították a dobogó valamelyik fokára.

Több életkori kategória összevonása után a két 10 éves salgótarjáni kislány közül kategóriájában Angyal Anna (N12DK) a számára még szokatlan méretarány miatt a rajt után nagyot hibázott, de ezt követően sorozatos „pontelsőségeket” szerezve fel tudott kapaszkodni a dobogósak közé. Varga Petra a két évvel idősebb versenytársai között egyenletes teljesítménnyel a második helyen érkezett célba.

Szenioroknál a kategória összevonás miatt Varga Istvánnak le kellett menni a fiatalabb F 40 B kategória versenyzői közé, de ez mit sem zavarta a tarjáni futót, aki a hat évvel fiatalabb veszprémi versenytársa mögött, így is a második helyen tudott végezni.

Prológverseny – Herend
Rövidtáv: N 12 DK kategória: 1. Bíró Anna Veszprémi Honvéd SE 14:34 perc …3. Angyal Anna Salgótarjáni Dornyay 19:01 N 12C kat: 1. Mérő Dominika Veszprém 15:24 2. Varga Petra Salg. Dornyay 21:43 F 40 B: 1. Marton Balázs Veszprémi Honvéd SE 18:03 2. Varga István Salg. Dornyay 18:26

Forrás: Cz.Zentai

Címkék: Dornyay

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,

2024. Május 03. 06:24, péntek | Helyi

128 éves a kisföldalatti

1896. 05. 03-án, Budapesten Ferenc József jelenlétében felavatták a földalatti vasutat, a \"kisföldalattit\".