Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Március 11. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI-MARKOVICS ANNAMÁRIA MOSTAR

Darabokra vágva találták meg Bruce Lee mostari szobrát.

Darabokra vágva találták meg Bruce Lee mostari szobrát.

Darabokra szabdalva találták meg Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobrát szombaton a bosznia-hercegovinai Mostarban - közölte az N1 nyugat-balkáni, regionális hírtelevízió.

A szobor hétfő hajnalra tűnt el a boszniai város egyik parkjából. A rendőrség közleménye szerint szombaton elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint a múlt hét végén ellopta a szobrot, és feltételezhetően darabokra vágva, fémhulladékként akarta értékesíteni.


Bruce Lee életnagyságú - 168 centiméteres - szobrát 2005-ben állították fel azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban. Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is. A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette.
A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a testtartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:00, szerda | Helyi

Május 20-ig lehet jelentkezni a Virágos Magyarország versenyre.

Meghosszabbított határidővel, május 20-ig nyújthatják be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek - közölte Magyar Turisztikai Ügynökség

2024. Május 01. 09:21, szerda | Helyi

Sok munkával indult a hét

Kizárta édesanyját egy második emeleti lakás teraszára két kisgyermek,Fűnyírás közben átvágtak egy gázcsonkot hétfő délután,Egy iskola tetejére szakadt egy nagy méretű faág,

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Gyógyszertári ügyeleti beosztás Salgótarján városban 2024. május hónap.

ÜGYELETI TÁJÉKOZTATÓ

2024. Május 01. 08:00, szerda | Helyi

Szép időben majálisozhatunk.

Azaz május elsején a napsütést időnként már felhők zavarják meg.