Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Szeptember 17. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Csaló faárus Nógrád megyében

Csaló faárus Nógrád megyében

A körzeti megbízottak elfogták az 53 éves nőt.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 53 éves kistokaji nő ellen.
A körzeti megbízottak egy galgagutai családi ház előtt 2014. szeptember 13-án 15 órakor ellenőriztek egy tehergépkocsit és annak utasait. A beszerzett adatok alapján a járműben utazó 53 éves nő a ház tulajdonosának nyolc köbméter tűzifát ajánlott megvételre. A vételárban meg is állapodtak, az összeget az idős néni átadta a nőnek. Ezt követően a gyanúsított a teherautóról a kifizetett mennyiségnél jóval kevesebbet, összesen 1,3 köbméter fát a vevő udvarára lepakoltatott, majd a helyszínről távoztak, miközben az egyenruhások őt megállították.
A rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki az 53 éves nőt.
Közeledik a fűtési szezon és ezzel együtt a házalóárusok is megjelennek megyeszerte. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a házaló illegális faárusok többféle módszerrel, többféle bűncselekményt is elkövetnek. Ezek között található az a módszer, hogy nem a kifizetett mennyiségű fát, hanem jóval kevesebbet pakolnak le a vevőnek, ezzel már önmagában kárt okoznak. Előfordul, hogy a cselekményük során a lakóépületbe is bejutnak, ahonnan kisebb értéktárgyat, készpénzt tulajdoníthatnak el. Kérjük, legyenek óvatosak, és otthonaikba ne engedjenek be idegeneket, házaló árusokat, hogy ne váljanak trükkös tolvajok áldozatává!

NMRFK

További híreink

Címkék: faárus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.

2024. Május 06. 08:00, hétfő | Helyi

Szeles, de napos, meleg hétkezdet.

Csupán fátyol- és kisebb gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, zápor, zivatar kialakulásának minimális lesz az esélye.

2024. Május 05. 08:00, vasárnap | Helyi

Nyárias meleg, futó záporokkal.

Kezdeti napos időt egyre több gomoly és fátyolfelhő zavarhatja meg.

2024. Május 04. 12:00, szombat | Helyi

Megemlékezés Szent Flórián napján.

Május 4. Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja. Ez a nap a hivatásos, az önkormányzati, a létesítményi és az önkéntes tűzoltóké, valamint az összes tüzes mesterséget művelőé, ezen a napon valamennyiük védőszentje elő