Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 06. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Bűnügyi technikusok versenye Nógrádban

Bűnügyi technikusok versenye Nógrádban

Megvédték bajnoki címüket a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága a napokban második alkalommal rendezte meg elhunyt kollégájukról elnevezett emlékversenyét. Klein László r. alezredes kiváló szakemberként 1986 és 2003 között irányította a kiemelt bűncselekmények helyszíni szemléin a bűnügyi technikusi feladatokat. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság épületében megrendezett versenyt Dr. Nagy László r. ezredes, Megyei rendőrfőkapitány úr nyitotta meg, majd Nagy Tivadar r. alezredes úr, a Bűnügyi Technikai Osztály vezetője ismertette a feladatokat. A megmérettetésen a megye hat kapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai vettek részt. Célja a gyakorlati ismeretek bővítése, valamint a megye legeredményesebb szemlebizottságának díjazása volt a rendőri, bűnügyi technikusi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével. A verseny színvonalát tovább emelte a BSZKI Bűnügyi Technikai Főosztály, Szakfelügyeleti Osztály két szakirányítójának, Baloghné Szabó Edina r. alezredes asszonynak és Árvai László r. alezredes úrnak a jelenléte is.
A hat darab beállított helyszínen végrehajtott gyakorlati feladatokban a legeredményesebbnek a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai bizonyultak, míg második helyen a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, harmadik helyen a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai végeztek. A „Legjobb technikus díját” a Rétsági Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Cserődi Melinda r. őrnagy asszony, míg a „Legjobb szemlebizottság vezető” díját a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon szolgálatot ellátó Babka József r. főtörzszászlós úr kapta meg. A díjakat Dr. Nagy László r. ezredes úr, megyei rendőrfőkapitány úr, valamint Dr. Kalmár Zsolt r. alezredes úr, rendőrfőkapitány - helyettes, az NMRFK Bűnügyi Igazgatóság vezetője adta át a helyezetteknek. A beállított helyszíneken végrehajtott kiváló gyakorlatáért a Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai a BSZKI Szakfelügyeleti Osztály különdíjában részesültek.
A megmérettetést a tervek szerint jövőre is megrendezik.

Vissza a kezdőlapra

Címkék: bűnügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:12, péntek | Helyi

Összehangolt csapás a drogkereskedőkre!!!

Kábítószerdílereket iktattak ki a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítői, 4 fő őrizetbe került.

2024. Május 03. 08:58, péntek | Helyi

MVM: júliusban egységesíti ügyfélkiszolgálását az MVM Next, az ügyfeleknek nincs teendőjük.

Az ügyfélkiszolgálás egységesítése érdekében az MVM Csoport tulajdonában álló E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be.

2024. Május 03. 08:00, péntek | Helyi

Szeles, nyárias idő.

Erősen felhős lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra, helyenként ismét előfordulhatnak hevesebb gócok.

2024. Május 03. 07:02, péntek | Helyi

A magyar állami frankhamisítás, amellyel Franciaországot akartuk büntetni Trianonért

Egy évszázaddal ezelőtt az volt a hazafi, aki bűnözött. Aki nemzetközi botrányba sodorta hazáját a legmagasabbrangú politikusok tudtával. A hazaáruló bitangok pedig azok voltak,