Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Július 22. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Bővített a Viesmann Kft. Bátonyterenyén

Bővített a Viesmann Kft. Bátonyterenyén

Új, hétszáz négyzetméteres üzemcsarnokkal bővítette telephelyét a bátonyterenyei Viessmann Modellgyártó Kft. mintegy 200 millió forintból.

A beruházás célja az volt, hogy a vasúti modellek gyártásával foglalkozó cég megtartva az ott dolgozó 172 ember munkahelyét, bővítse a létszámot 12 -vel, és javítsa az üzem költséghatékonyságát, versenyképességét - tájékoztatta az MTI-t a Viessmann Kft. gazdasági vezetője.
Balla Ágnes elmondta: a Viessmann Modellgyártó Kft. német tulajdonosa 2012-ben döntött arról, hogy kibővíti Bátonyterenyén 20 éve működő gyárát.
Az új csarnok kialakítására több mint 87 millió forintot nyertek a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében, ez a teljes beruházás 40 százalékát teszi ki. Az összköltség mintegy kétszázmillió forint volt, ebből az összegből közel ezer négyzetméter gyártó és logisztikai terület létesült, maga a csarnok hétszáz négyzetméteres.
A gazdasági vezető ismertette: a Viessmann Modellgyártó Kft. 1992-es magyarországi jelenléte óta folyamatosan bővítette termékkörét és dolgozói létszámát, ma a gyártott termékek száma már több mint ezer. A modellvasutaknak olyan kellékei készülnek Bátonyterenyén, mint lámpák, szignálok, felsővezetékek, elektronikák, de ma már működő - mozgással és világítással ellátott - termékeket is gyártanak. Az itt készült termékek nem csak megőrizték a korábbi német minőségi színvonalat, hanem sok területen tovább is fejlesztették őket. Bátonyterenye ugyanis nemcsak a gyártásnak, hanem a fejlesztésnek a bázisát is adja: a magyar mérnökök munkájának eredményeként nyolc szabadalom született. A fejlesztési tevékenység a prototípusok készítésén túl kiterjed a termékek tesztelésére és a szerszámfejlesztésre is.

További híreink

Címkék: kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.