Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Július 28. 18:47, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Bemutatták a közös baloldali jelölteket Salgótarjánban

Bemutatták a közös baloldali jelölteket Salgótarjánban

Közösen indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket a baloldal az októberi önkormányzati választáson Salgótarjánban.

Dóra Ottó (MSZP) az együttműködő öt párt és egy civil szervezet képviselőinek részvételével tartott sajtótájékoztatón elmondta: az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, a Munkáspárt 2006, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, valamint a Tarjáni Városlakó Egyesület fogott össze, hogy "közös szándékkal, közös jelölteket indítva, együtt váltsák le a jelenleg regnáló városvezetést".
Polgármesterjelöltként Dóra Ottót indítják, aki 2002 és 2006 között a Nógrád megyei önkormányzat elnöke volt, 2006 őszétől a salgótarjáni önkormányzat frakcióvezetőjeként dolgozik.
Az ellenzéki politikus kijelentette: Salgótarján az utóbbi években növekvő sebességgel csúszik lefelé a lejtőn, a nyolc éve még 45 ezer lakosú városban ma a statisztikai adatok szerint 37 ezren, valójában alig több mint 30 ezren élnek, a fiatalok régebben megkezdték az elvándorlást, és már az idősebbek is követik őket.
A térség nyolc éve 12-13. volt a jövedelmi rangsorban, ma viszont Nógrád minden mutatóban utolsó a megyék, Salgótarján pedig a megyei jogú városok körében - tette hozzá.
Dóra Ottó a baloldal fő céljának a munkahelyteremtést, a biztonságérzet javítását, a fiatalok megtartását, illetve olyan körülmények kialakítását nevezte, hogy visszajöjjenek az elvándorolt fiatalok.
Szólt arról is, hogy ha megkapják a választók bizalmát, első intézkedésekként kezdeményezi a parkolási rendelet eltörlését és a városi tömegközlekedés magasabb szintre emelését.
"A befektetőkre nem elég várni - mondta -, hiszen nem biztos, hogy idetalálnak. Ha kell, elmegyünk akár a világ végére is, hogy olyan tőkeerős vállalkozásokat hozzunk Salgótarjánba, amelyek minél nagyobb számban tudnak munkát adni az itt élőknek."
A baloldali összefogás résztvevői mind a tíz körzetben közös képviselőjelöltet indítanak. A jelöltek választókerületenként:
1.vk. Molnár Károly (MSZP), 2.vk. Dániel Zoltán (DK), 3.vk. Czibik Tiborné (MSZP), 4.vk. Fekete Zsolt (MSZP), 5.vk. Huszár Máté (MSZP), 6.vk. Fekete Tamás (MSZP), 7.vk. Harmos László (DK), 8.vk. Homoga László (párton kívüli, a DK támogatásával), 9.vk. Dudás Nándor (Tarjáni Városlakó Egyesület), 10.vk. Lisztóczki Lászlóné (MSZP).

Címkék: Dóra Ottó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:33, kedd | Helyi

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók.

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 08:00, kedd | Helyi

Záporok, zivatarok jönnek.

Egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és több helyen várható eső, zápor, zivatar.

2024. Május 07. 04:26, kedd | Helyi

A magyar olimpiai csapat párizsi formaruhái

Élsportolók és hírességek mutatták be a magyar olimpiai csapat párizsi formaruháit. A Magyar Sport Napján tizenhat-tizenhat élsportoló és meghívott híresség mutatta be a magyar olimpiai és paralimpiai csapat formaruháit.

2024. Május 06. 08:18, hétfő | Helyi

Megtartották az Élet menetét Budapesten.

Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre vonultak.