Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 07. 08:52, kedd | Belföld
Forrás: Forrás: mti - fotó: MTI archívum

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

Az év végén várható a vörösiszapper másodfokú tárgyalása

A vörösiszapper másodfokú tárgyalása legkorábban az év végén, vagy a jövő év elején várható – írta a Magyar Hírlap kedden a Győri Ítélőtábla szóvivőjének közlésére hivatkozva.

Ferenczy Tamás elmondta: a Győri Törvényszéken megszületett elsőfokú ítélettel szembeni fellebbezések miatt az ügy iratai még nem érkeztek meg a Győri Ítélőtáblára.

Ez legkorábban az írásba foglalási határidő letelte, majd a Győri Fellebbviteli Főügyészség nyilatkozatának beérkezése után, előreláthatóan június végén történhet meg.

A lap emlékeztetett, a Győri Törvényszék folytatta le a vörösiszapper megismételt elsőfokú eljárását, és idén februárban első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélte Bakonyi Zoltánt, a MAL Zrt. egykori vezérigazgatóját. Az ítélet ellen fellebbezett tíz vádlott és az ügyész tizenhárom vádlott terhére.

A MAL Zrt. ajkai telephelyén 2010. október 4-én szakadt át a X. számú vörösiszap-tározó kazetta gátfala, aminek következtében több mint egymillió köbméter lúgos zagy ömlött ki, elöntve a közeli Kolontár és Devecser egy részét, tíz ember halálát, továbbá felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk