Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 10. 13:37, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Adómentes céges juttatás lesz a bor

Adómentes céges juttatás lesz a bor

A kormány október 4-én adott ki rendeletet arról, hogy a bor, mint céges juttatás, meghatározott feltételek mellett adómentes lesz a veszélyhelyzet végéig.

A rendelet egy csütörtöki napon, november 16-án lép hatályba, és a veszélyhelyzet végéig él, azaz (mostani tudásunk szerint) november 25-éig, vagyis első ránézésre 10 teljes napig. Persze jó eséllyel jön majd a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítása, és akkor a karácsonyi, évvégi repibor, ajándékbor is adómentes juttatás lehet.

Cafeteriaszakértőt és borászt kérdeztünk, mit is jelent ez a cégeknek, a dolgozóknak és a borszakmának.

A rendelet szerint az „egyes meghatározott juttatásnak” számító reprezentációs és nem reprezentációs célú vendéglátásban, valamint üzleti ajándékként, illetve csekély értékű ajándékként eddig is adható borok egy része lehet adómentes november 16-tól a veszélyhelyzet végéig. Az egyes meghatározott juttatások után 1,18-szoros adóalapra 15 százalék szja-t és 13 százalék szochót, azaz összesen 33,04 százalék adót kell fizetni – ez lesz nulla november 16-tól, a rendeletben rögzített borokra. De nézzük, mit is takarnak ezek a juttatások.

Címkék: adómentesség, bor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk