Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 08. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/nav

A lángossütőket is ellenőrizte a NAV

A lángossütőket is ellenőrizte a NAV

A NAV kockázatelemzői folyamatosan figyelik és elemzik az online pénztárgépekből érkező információkat, amelyek alapján az ellenőrök nyugtaellenőrzéseket és forgalomszámlálásokat végeznek az Észak-magyarországi régióban.

A piacokon, illetve pályaudvarokon működő lángossütők adózási fegyelmét is vizsgálják a NAV revizorai. Az ellenőrzésre kiválasztott helyek azért váltak gyanússá, mert a piaci napok reggelén, illetve munka- és iskolakezdéskor hiába állnak hosszú sorok lángosért, a már bekötött pénztárgépekből csak elenyésző számú adat érkezik a NAV-hoz.

A hétvégi és hajnali próbavásárlások, majd a folyamatos forgalomszámlálás igazolta az ellenőrök gyanúját: több vállalkozó a hajnali „nagy kapkodásban” nem rögzítette a gépben a vásárlásokat. A forgalom megfigyelésekor azzal szembesültek a revizorok, hogy egyes sütödések valójában már délelőtt 9-10 óra magasságában elérik az egész napra bejelentett forgalmat, így gyakorlatilag több órányi értékesítést nem ütnek be a pénztárgépbe.

Címkék: ellenőrzés, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 21:00, vasárnap | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,