Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Március 26. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hétvége eseményei!

A hétvége eseményei!

Kigyulladt egy személyautó, Jelzett a szén-monoxid-érzékelő,Egy lehasadt faág akadt fenn egy elektromos vezetéken,Rongybálák gyulladtak meg.

Kigyulladt egy személyautó szombat délután Sóshartyánban, a Dankó úton. A Magyargéc Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntese egy porral oltó tűzoltó készülék segítségével eloltotta a lángokat. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók visszahűtötték a járművet. Az eset során nem sérült meg senki.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat este Salgótarjánban, egy Szerpentin úti lakásban. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a lakás levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a veszélyes gáz jelenlétét a lakásban működő, gáz üzemű vízmelegítő közelében. A gázszolgáltató szakemberei kizárták a szolgáltatásból a hibás készüléket. A ház két lakóját ideiglenesen rokonok fogadták be. Személyi sérülés nem történt.

Négy esetben riasztották szabadtéri tüzekhez szombaton a Nógrád vármegyei tűzoltókat. Őrhalmon egy családi ház kertjében lángolt kerti hulladék és száraz fű kétszáz négyzetméteren. Sóshartyánban öt hektáros területen égett a nádas. A lángok családi házakat és egy napelem parkot is veszélyeztettek. Dejtáron egy lakatlan épület közelében égett kommunális hulladék és száraz fű mintegy ötven négyzetméteren. Mátraszele külterületén háromszáz négyzetméteren kapott lángra a nádas és a száraz fű. A vármegye önkéntes és hivatásos tűzoltó egységei fékezték meg a lángokat.

Vasárnap két hasonló eset adott munkát a Nógrád vármegyei tűzoltóknak. Délelőtt Ipolyszögön, a Halász utcában égett a száraz fű ötven négyzetméteren. Délután Pásztón, a Kossuth Lajos utcában kapott lángra a nádas száz négyzetméteren. A balassagyarmati és a pásztói hivatásos tűzoltók rövid időn belül megfékezték a tüzet.

Egy lehasadt faág akadt fenn egy elektromos vezetéken vasárnap délelőtt Bátonyterenyén, a Nyárjas úton. Miután az áramszolgáltató szakemberei áramtalanították az érintett vezetékszakaszt, a város hivatásos tűzoltói létra segítségével felhatoltak a magasba és eltávolították az ágat a vezetékről.

Rongybálák gyulladtak meg hétfő hajnalban egy Orgona utcai családi ház udvarán, Nógrádmegyeren. Az udvaron felhalmozott tizenöt bálából három égett. A szécsényi hivatásos tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át az épületre. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Indexkép: Illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,