Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 23. 08:12, csütörtök | Helyi
Forrás: web/zsuffa csaba

45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese

45 éves korában, londoni otthonában elhunyt Freddie Mercury, a Queen énekese

Részletek Peter Freestone: Freddie Mercury - A legjobb barát vallomása c. könyvéből...

Queen – Bohemian Rhapsody (Official Video Remastered)

A Night At The Opera, 1975.

Vasárnap reggel fél hatkor megcsörrent az ágyamnál a telefon. A hangjáról tudtam,hogy belső hívásról van szó.

A hívás Joe-tól /Joe Fanelli,Freddie szakácsa - a szerk / érkezett. Nagyon zavart volt a hangja, és arra kért,hogy azonnal menjek Freddie szobájába. Nem mertem megkérdezni,hogy meghalt-e?
(...)
Amikor odaértem, láttam,hogy kómába esett. Erős rohamai voltak korábban.Megfeszült testtel feküdt,a nyaka természetellenes pózba merevedett, a szeme a sarokra szegeződött,de látszott, hogy nincs tudatánál. Nem adta jelét, hogy észlelt volna minket, még akkor sem, amikor óvatosan megráztuk vagy beszéltünk hozzá.
Összezavarodtunk. Azt hittük mindenre felkészültünk, de kiderült,hogy erre a lehetőségre mégsem. Felhívtuk dr. Atkinsont, aki megígérte, hogy azonnal indul.

Felhívtam Maryt /Mary Austin,Freddie régebbi élettársa - a szerk./ is, hogy tudassam vele, mi történt. Később, tíz negyven körül érkezett meg, és mi magukra hagytuk őket, hogy kettesben lehessenek.

Dr. Atkinson is befutott és miután megkönnyebbültünk a jelenlétében, próbált tovább csitítani minket, és elmagyarázta, hogy Freddie ugyanilyen állapotban maradhat akár napokon keresztül is, fel kell készülnünk rá.
(...)
A családja is telefonált. A mai napig bántja a lelkiismeretemet, hogy lebeszéltem őket egy délutáni látogatásról.
(...)
Dave Clarkot is értesítettük, aki azonnal odarohant.
(...)
Negyed hat körül azt mondta a doktor,hogy nem tud többet tenni az érdekében, és elmegy valamit vacsorázni. Amíg Joe kikísérte Atkinsont a kerten keresztül a sikátorhoz, Dave megkért minket, hogy menjünk fel segíteni Freddie-nek vécére menni.
Meghatódtunk, és nem tudtunk határt szabni az örömünknek, mert képes volt arra,hogy segítséget kérjen.Mivel ágyhoz kötött volt, büszkeséggel töltötte el, hogy magától tudta elvégezni a dolgát. Az utolsó héten úgy támogattuk a mellékhelyiséghez, mintha mi lennénk az élő járókerete, elkísértük az ajtóig, majd vissza, amikor végzett.

Most is láthatóan örült,hogy nincs ágyhoz kötve! Abban a pillanatban, ahogy odaléptünk az ágya széléhez, hogy kiemeljük, nem bírta tovább, és a természet elvégezte a dolgát.

Miközben tisztába tettük Jim /Jim Hutton,Freddie utolsó élettársa - a szerk./ és én egyszerre vettük észre,hogy nem lélegzik.
Az első reakcióm az volt,hogy azonnal meg kell állítani, és visszahívni dr. Atkinsont.
(...)
Bár azzal,hogy Joe utánarohant a sikátorba, riadóztatta az újságírókat is /akik Freddie betegségének hivatalos bejelentése óta letáboroztak a bejáratnál - a szerk/, de végül elérte,hogy a doktor megálljon. Ahogy visszaért,azonnal felrohant a hálóba,megvizsgálta, és megállapította a halál időpontját: 1991. november 24., vasárnap, tizennyolc óra negyvennyolc perc... "

A Queen 1971-től dolgozott együtt.

Első albuma 1973-ban jelent meg. Hírnevét az 1975-ben kiadott "One Night at the Opera" című nagylemezzel és az azon szereplő"Bohemian Rapsody" című dallal alapozta meg.

Élete végéig dolgozott, s az 1991 elején megjelent "Innuendo" című lemez ugyanúgy listavezető lett, mint az együttes sikerszámaiból összeállított örökzöld lemez.

A botrányairól is közismertté vált sztár - énekes egyébként iráni származású volt: családjával az indiai Bombay - n át került Londonba, ahol először grafikusművészi diplomát szerzett. AIDS végzett vele.

További érdekes tartalmakért csatlakozhat csatornáinkhoz itt:

SALGÓTARJÁNIAK ÉS NÓGRÁD VÁRMEGYEIEK KÖZÖSSÉGE
Salgótarján és környéke hírportálja. Naprakész hírek, információk.
"ADJUNK minél többet, minél TÖBBEKNEK!"

FACEBOOK oldalaink:
CSOPORT:
https://www.facebook.com/groups/infonograd
InfoNógrád SPORTHÍREK:
https://www.facebook.com/groups/infongrad.sporthirek
AUTÓSOK SALGÓTARJÁNBAN:
https://www.facebook.com/groups/autosok.salgotarjanban
MEGYEI HÍROLDAL:
https://www.facebook.com/infonograd
ORSZÁGOS HÍROLDAL:
https://www.facebook.com/InfoNograd.kozosseg
WEBOLDAL:
https://www.infonograd.hu
TikTok:
https://www.tiktok.com/@infonograd
Insta:
https://www.instagram.com/infonograd_hiroldal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...