Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 28. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Szeles idő, elszórt zápor, zivatar.

Szeles idő, elszórt zápor, zivatar.

Éjjel esővel, záporokkal, néhol zivatarokkal hidegfront vonul át fölöttünk, majd a csapadékzóna csütörtök kora délelőtt kelet, északkelet felé távozik.

Csütörtök Naposabb délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől ismét több felhő érkezik fölénk, és elszórtan eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Országszerte erős, viharos lesz a délnyugati szél. A csúcshőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Csütörtök este, éjjel egy újabb hidegfront hozhat záporokat, zivatarokat.

Pénteken napos, gomolyos időre készülhetünk, délután délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekedhet. Számottevő csapadék napközben nem várható, legfeljebb északon alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Továbbra is többfelé erős, nyugaton, északnyugaton viharos déli, délnyugati szél fog fújni. Délután már 18-24 fokos maximumokra van kilátás.

Szombatra is túlnyomóan napos, száraz idő körvonalazódik, inkább csak fáytolfelhők lehetnek az égen. Élénk, nyugaton, északnyugaton erős délies szélre, délután már-már kora nyárias, 22 és 27 fok közötti hőmérsékletekre készülhetünk.

Húsvétvasárnap is marad a meleg, kora nyárias, ám többfelé szeles idő. Változóan felhős lesz az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csapadék nem várható. A csúcshőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, melegebb keleten lesz.

Húsvéthétfőn is kitart még a meleg, kora nyári idő, ám délután nyugat felől záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezhet.

Pollenjelentés
Tiszafa közepes
Kőris közepes
Nyár közepes

Juhar alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes

Platán alacsony
Gombák alacsony

Orvosmeteorológia

Csütörtökön átmenetileg hidegfronti hatás terheli szervezetünket, így leginkább fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás.

Megnyúlhat a reflexidő, tartós álmosságérzet jelentkezhet.

Az erős, viharos szél tovább fokozhatja a panaszokat, valamint ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat.

Öltözzünk rétegesen, a szeles időben romolhat hő- és komfortérzetünk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökre virradóan többfelé kell esőtől, záporoktól, néhol zivataroktól vizes, csúszós utakra számítani, az intenzívebb gócokban vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést, hirtelen lecsökkenhet a látótávolság.

Délután, este elszórtan újra előfordulhatnak záporok, néhol zivatarok.

Az erős, viharos délnyugati szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fronthatás miatt figyelmetlenebbek lehetünk, ezért vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák