Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Augusztus 03. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Balassagyarmati futó válogatott színekben

Balassagyarmati futó válogatott színekben

A balassagyarmati senior futó Törökországban versenyez majd magyar színekben.

Tresó Gábort, a balassagyarmati Kiss Árpád VDSE versenyzőjét ezúttal nem ultra kategóriában, hanem maratoni távon válogatták be az utazó keretbe, egy hónap múlva Törökországban áll majd rajthoz a korosztályos Eb-n. Ráhangolásképpen a Győr-Lipót futóverseny 26,4 kilométeres távján mérte fel erejét, ahol abszolút hetedik és korosztályos harmadik helyezése sok mindenkit meglepett. A napokban arról számolhattunk be, hogy a salgótarjáni Papp Ildikó (SAC) a hegyifutó világbajnokságon képviselheti majd a magyar színeket, így bátran kijelenthetjük, atlétikában igenis vannak büszkeségei Nógrádnak.
- Közel egy hónapja kaptam jelzést, hogy jelenlegi formám és eredményeim alapján lehetőségem lenne kiutazni a törökországi Izmir városában megrendezendő szenior atlétikai Európa-bajnokságra – mesélte tudósítónknak Gábor. – A dolog hátulütője ismételten csak az, hogy a versenyzőknek minden költséget maguknak kell téríteniük. Az utolsó pillanatban mondtam igent. Bár a célom nem ez a verseny volt, de edzőm szerint jól beilleszthető a programba, úgyhogy elvállaltam a részvételt.
- Ennek volt egy felkészülési állomása a Győr-Lipót?
- Így van. Eredetileg nem utaztam volna el erre a versenyre, de jókor jó helyen volt, hogy felmérjük azt, hogy hol állunk. Megállapítottuk, hogy igen jól állunk. A feladat az volt, hogy a 35 fokos melegben be kell kezdenem, ahogy csak tudok és nyomni addig, ameddig csak megy. Komoly versenyen így elmenni az élmezőnnyel, ez még számomra nagyon új volt, de mindenképp lelkesítő. Aztán jött a probléma és a bezsibbadás. A 10 kilométeres részidőm 38 perc lett, ami egész jónak mondható. Ezt követően jött három szörnyű kilométer. Hogy mi történt 13 kilométer után, az engem is meglepett. Mint amikor a számítógépet újraindítjuk. Fejben elengedtem mindenféle célkitűzést, még a karomon lévő órát is teljesen kizártam és csak magamra figyeltem. Újraindult a szervezetem és ismét elkezdtem lépni, ahogy bírtam. Természetesen ez egy lassabb tempó volt, de jól működött. A táv hátralévő részén a frissítéssel voltak még problémáim, de sikerült végül a hetedik helyen célbaérni, ami korosztályos bronzérmet ért.
- Mit lehet tudni az Európa-bajnokságról?
- Augusztus végén Izmirben, Törökországban kerül majd megrendezésre, ahol szintén nem számítok kellemes hűs időre, de éppen ezért a legutóbbi versenyem nagyon jól szolgálta a felkészülést. A hétvégi hosszú futásokat is próbálom dél tájban végezni, hogy felkészüljek a melegre. A maratoni táv versenyét 31-én rendezik majd. Most minden erőmmel erre készülök, a célom, hogy kihozzam magamból a maximumot és lehetőleg egyéni csúccsal érjek majd célba.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Tresó Gábor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:00, hétfő | Helyi

Kora nyárias idő.

Főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk.

2024. Április 28. 08:45, vasárnap | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi

Tavaszi idő sok napsütéssel.

Sok napsütésre számíthatunk, bár a Dunántúlon és északon időnként felhők takarhatják el a napot, de csapadék sehol sem várható.

2024. Április 28. 06:31, vasárnap | Helyi

BABAMENTŐ INKUBÁTOROK

Az egészségügyi intézményeknél kihelyezett babamentő inkubátorok egy újszülöttmentő program részét képezik. A súlyos válsághelyzetbe került anyák és családok esetén előfordulhat,