Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. December 29. 09:00, péntek | Sport
Forrás: AUTO MOTOR

19 évvel ezelőtti F1-győzemelre emlékezik a Ferrari Magyar Rapszódiája.

19 évvel ezelőtti F1-győzemelre emlékezik a Ferrari Magyar Rapszódiája.

A 2004-es Magyar Nagydíjon kettős győzelmet szerző F2004-es versenyautóknak állít emléket a Ferrari 296 GTB Hungarian Rhapsody.

19 évvel ezelőtt nyílt meg a Lippi család vállalkozásában a Ferrari Budapest márkakereskedés, és ekkor, mármint a 2004-es Magyar Nagydíjon emlékezetes győzelmet arattak a Scuderia Ferrari versenyautói: az 1. (Michael Schumacher) és 2. (Rubens Barrichello) helyen értek célba az F2004-esek, ezzel bebiztosították az istálló 6. világbajnoki címét. Utóbbira emlékeznek most az 5 darabos Ferrari 296 GTB Hungarian Rhapsody elnevezésű limitált szériával.Az egyedi autókért felelős Ferrari Atelier műhelyben készítik az autókat, amelyek a 2 évtizeddel ezelőtti versenyautónak a színeit kapják, a 3 rétegű Rosso F1 pirosat a Bianco King fehérrel kombinálják, és az 1-es rajtszám is ott van a kocsi orrán. Az Assetto Corsa versenypályára optimalizált csomagot kapja a Ferrari 296 GTB Hungarian Rhapsody a Multimatic lengéscsillapítókkal, a nagy leszorító-erőt termelő karbon első légterelővel, a 4 pontos biztonsági övekkel, a karbon felnikkel. Az üléstámlára hímzett Hungaroring-pályarajz és magyar trikolór jelenti a változást az egyedi küszöbborítás mellett.Mindössze 5 példányt készítenek a Ferrari 296 GTB Hungarian Rhapsody-ból, és már előre értékesítették mindegyiket – magyar vásárlóknak. A vételárról hallgat a sajtóközlemény. Az első példány ünnepélyes bemutatóján jelen volt Fréderic Vasseur, a Scuderia Ferrari versenyistálló vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,