Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Július 29. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: infonograd

Előzetes letartóztatásban a fiatalkorú besurranó

Előzetes letartóztatásban a fiatalkorú besurranó

Több helyszínt is \"meglátogatott\" a 14 éves fiú.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Célkörözési Csoport munkatársai 2014. július 23-án elfogták a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya által vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözött 14 éves fiút.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú gyanúsított 2014. április 15-én 8 óra körüli időben egy salgótarjáni emeletes ház első emeleti lakásának ablakát kővel betörte, majd a helyszínről elmenekült. Ezt követően a fiú 2014. április 23. és április 25. közötti időben egy magánszemély, illetve egy vállalkozás ingatlanának körbe kerített udvarára bemászva, a telekről, illetve a melléképületből – annak falát megbontva - különféle méretű műanyag hordókat tulajdonított el. Pár nap elteltével egy emeletes ház lakójának függőfolyosó részét elkerítő fakapuját szerelte le, és vitte magával.
Továbbá 2014 májusától 2014. július elejéig összesen négy sértett lakásába, illetve egy garázsba ment be a gyanúsított a nyitott ajtón és ablakon át. A lakásokból pénztárcát, okiratokat, készpénzt, a garázsból több mint tíz kilogramm fagyasztott húst tulajdonított el. Egy alkalommal a tulajdonos a fiatalkorút cselekménye közben megzavarta, ezért onnan értéket eltulajdonítania nem sikerült. A gyanúsított ezen cselekményeit Zagyvapálfalva városrész területén követte el.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy rendbeli lopás bűntett, egy rendbeli garázdaság és több rendbeli lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 14 éves salgótarjáni fiú ellen, akit előállítását követően a hatóság tagjai őrizetbe vettek. A Salgótarjáni Járásbíróság a fiatalkorú előzetes letartóztatását 2014. július 24-én elrendelte.

InfoBlogok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 26. 08:40, péntek | Helyi

Társadalmi összefogással Nógrád tisztaságáért!

A Nógrád vármegyei rendőröknek is fontos a környezetük védelme, ezért csatlakoztak a TeSzedd! kampányhoz.

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.