Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Február 14. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Börtön épülhet Bátonyterenyén

Börtön épülhet Bátonyterenyén

Állami börtön építéséhez szükséges önkormányzati ingatlan térítésmentes felajánlására vonatkozó pályázat benyújtására tett javaslatot a legutóbbi testületi ülésen Bátonyterenye polgármestere.

Nagy-Majdon József azt mondta: többek között a közbiztonság javulását, a gazdaság fellendülését, és jelentős munkahelyteremtést hozhat magával egy esetleg fegyház kialakítása. A képviselők hosszasan tárgyaltak erről a napirendi pontról, majd megállapodtak abban, hogy elkezdődhet a pályázat előkészítése, de csak a lakosság megkérdezése után döntenek annak beadásáról, vagy éppen elutasításáról.
A testületi ülést követően a Bátonyterenye Televízió megkereste a város polgármesterét, és a helyi képviselőket, ők milyen állásponton vannak egy esetleges börtön kialakításával kapcsolatban. Nagy-Majdon József azt mondta: első hallásra furcsa lehet egy ilyen beruházás az emberek számára, azonban mint azt hangsúlyozta: a rabok a börtönön belül tartózkodnak, tehát semmilyen veszély nem fenyegetné a lakosságot. Sőt mint azt kiemelte: erősebb lenne a városban a rendőri jelenlét, kamerarendszer épülne, és 250 új munkahely is létesülne ezáltal Bátonyterenyén.
- Családok költöznének ide, pedagógusok kapnának munkát. Gazdaságilag és szociográfiailag is javulna városunk helyzete. Nagyon fontos természetesen egy ilyen projektnél a lakosság megkérdezése is, illetve az, hogy a büntetés végrehajtási létesítmény megfelelő helyre kerüljön.
Letovai Zoltán alpolgármester szerint a beruházás következében diplomás, érettségizett embereket foglalkoztatnának a városban, és szerinte is nagy mértékben javulna a közbiztonság.
Czikora Györgyné(DK-EURÓPAI BALOLDAL-MSZP), Várszegi István (DK-EURÓPAI BALOLDAL-MSZP), valamint Macska Tamás (Bátony S.SZ.K.E.) képviselők azt nyilatkozták a helyi tévének, egyetértenek a beruházással, de csak abban az esetben ha a lakosság is támogatja a börtön építését.
A témával kapcsolatban természetesen szerettük volna megkérdezni Cseresznyés István-t is a Jobbikos képviselő azonban azt mondta nem áll kamera elé, és nem kíván nyilatkozni ez ügyben.

Forrás: bttv.hu - Fotó: illusztráció

Címkék: börtön

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 08:30, péntek | Helyi

Mozgalmas szerdán vannak túl tűzoltóink.

Frontálisan összeütközött egy kisbusz és egy személyautó szerda délután a 2-es főúton, Nőtincs közelében.

2024. Április 26. 08:00, péntek | Helyi

Reggel még gyengén fagyhat.

Sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből eleinte a középső és északkeleti régiókban, később nyugaton fordulhat csak néhol gyenge zápor.

2024. Április 25. 15:00, csütörtök | Helyi

Ismét jótékonysági koncert Nógrád vármegyében.

A rendőrök a Mátraverebély-Szentkút kegytemplomában megrendezett jótékonysági est bevételét a szécsényi Ferences Betánia Idősek Otthona és Testvéri Közössége részére ajánlották fel.

2024. Április 25. 14:21, csütörtök | Helyi

Egyhangúlag elfogadták a beszámolóját.

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlése előtt értékelte a rendőrkapitányság tevékenységének elmúlt egy évét Bárnai Balázs rendőr alezredes, kapitányságvezető.