Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 26. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A szerencsi csokoládé lehet a következő hungaricum

A szerencsi csokoládé lehet a következő hungaricum

A szerencsi csokoládéval bővülhet a hungaricumok listája, a tradicionális termék hamarosan felkerülhet rá - mondta Fazekas Sándor, a szerencsi Bonbon Kft. új üzemcsarnokának avatásán, szombaton. A szaktárca vezetője szólt arról is, hogy a magyar édesipar újjá szervezése tart jó néhány régi márkával, köztük a méltán híres szerencsivel. A most átadott beruházásról szólva azt hangsúlyozta: itt kézműves terméket gyártanak, igazi magyar, míves, finom terméket.

A földművelésügyi miniszter úgy fogalmazott: 'hungaricum lesz, biztos vagyok benne' - szavait vastaps fogadta.

Fazekas Sándor elmondta: a szerencsi csoki tradíciója, gyártásánál az odafigyelés, a magas szakmai tudás mind alkalmassá teszi hungaricumnak.

A szaktárca vezetője szólt arról is, hogy a magyar édesipar újjá építése, újjá szervezése tart jó néhány régi márkával, köztük a méltán híres szerencsivel. A most átadott beruházásról szólva azt mondta: itt kézműves terméket gyártanak, igazi magyar, míves, finom terméket. Bár az üzemcsarnok elsősorban a gyártásé, de Szerencsnek ez turisztikai 'látnivaló' is egyben, hiszen úgy épült meg, hogy a látogatók megismerkedhetnek a csokoládékészítés folyamatával.

Megemlítette azt is: bízik abban, hogy a jó néhány évvel ezelőtt, az uniós cukor-gyártási szabályozás miatt lebontott Szerencsi Cukorgyár újra felépülhet. 'Most, amikor az uniós akadályok elhárultak', lehetőség nyílhat arra, hogy újra cukorgyárak épülhessenek Magyarországon. 'Van érdeklődés, szervező munkát folytatunk', Szerencs az első körben lehet, ahol felépülhet, újjá épülhet a cukorgyár - mondta Fazekas Sándor.

A cél az, hogy a magyar piacot magyar cukorral lássuk el, ne kelljen importra szorulni - szögezte le a miniszter, aki az avatás előtt megnyitotta az immár hetedik alkalommal meghirdetett Csokifesztivált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.