Városlista
2019. március 26, kedd - Emánuel

Blog | Ízkollázs

2014. November 10. 07:46, hétfő

Őzgerinc formában sült mézes-krémes sütemény

Őzgerinc formában sült mézes-krémes sütemény

Hozzávalók két őzgerincformához:

A tésztához:
-24 dkg liszt,
-25 dkg margarin,
-12 dkg cukor,
-4 ek. méz,
-6 tojás,
-1 csomag sütőpor.

A töltelékhez:
-baracklekvár,
-2 csomag tejszín ízű pudingpor,
-6 dl tej,
-20 dkg cukor,
-20 dkg margarin.

Bevonni:
-20 dkg étcsokoládé,
-2-3 ek. olaj.

A puha margarint verd habosra a cukorral, add hozzá a mézet, majd egyenként keverd hozzá a tojásokat, végül forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet. A kész masszát tedd bele az őzgerincformákba, melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd süsd tűpróbáig.

A krémhez a két pudingport a tejben főzd sűrűre, tedd félre kihűlni, időnként keverd meg. Közben a margarint a cukorral keverd habosra, és kanalanként add hozzá a kihűlt pudingot.

A megsült tésztát borítsd ki a formából, hagyd kihűlni. Vágd fel vízszintesen 4 lapra mindkettőt.

Rétegezd úgy a süteményeket, mint ahogyan a képen is látható: a sütemény alja, rá a pudingos krém, újabb süteménylap, lekvár, tészta, krém, és jöhet rá a teteje.

A csokimázhoz a csokoládét olvaszd fel az olajjal vízgőz fölött és öntsd le vele a sütiket. Tedd hűvös helyre, hogy jól megdermedjen a teteje.

Ízkollázs

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.