Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2014. Március 28. 08:43, péntek

Tükörglazúros gesztenyekocka

Tükörglazúros gesztenyekocka

Igazi ünnepi süti!

Hozzávalók 22 x 22 cm-es tepsihez:

A kakaós réteghez:
-250 g darált háztartási keksz,
-125 g vaj,
-125 g porcukor,
-20 g kakaópor,
-2 evőkanál rum,
-100 ml tej.

A gesztenyés réteghez:
-600 g gesztenyepüré,
-100 g darált háztartási keksz,
-30 g porcukor,
-100 g vaj,
-2 evőkanál rum.

A csokiglazúrhoz Csokipari receptje alapján:
-115 ml víz,
-145 g porcukor,
-48 g kakaópor,
-95 ml tejszín,
-7 g zselatin +30 ml hideg vízben.

Először készítsd el a glazúrt: a zselatint áztasd be a 30 ml hideg vízbe. A vizet, a porcukrot, a kakaót és a tejszínt folyamatosan kevergetve forrald fel, majd hagyd gyöngyözni 4-5 percig a lassú tűzön. A tűzről levéve kicsit hagyd pihenni, hogy hűljön (kb. 10 perc). Ezután öntsd bele a zselatint, majd keverd el alaposan. Szűrd le és tedd félre, időnként pedig keverd át, hogy ne képződjön hártya a tetején.

A kakaós és a gesztenyés réteg hozzávalóit külön-külön gyúrd össze. Teríts sütőpapírt a kiszemelt tepsi aljába, és nyomkodd bele először a kakaós, majd a gesztenyés masszát.

Mire ezzel elkészültél, a glazúr hőmérséklete éppen megfelelő lesz. Öntsd rá a süteményre, ha szükséges simogasd el rajta és egy bő órára tedd hűtőbe.

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

A többi receptünket már olvastad? Itt az összeset megtalálod!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.