Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Ízkollázs

2014. Május 23. 08:12, péntek

Eperbefőtt

Eperbefőtt

Az eperből sosem elég!

Hozzávalók:
-kb. 70 dkg eper,
-3 dl víz,
-25 dkg kristálycukor,
-1 citrom leve,
-1 lapos kávéskanál nátrium-benzonát.

Ez a mennyiség 2 db 7 dl-es üvegnyi befőtthöz lesz elég.

Az üvegeket mosd ki a hozzávaló tetővel együtt, és tedd az előmelegített sütőbe 20 percre.

Mosd meg az epret (lehetőleg a teljesn épp epreket használd fel). Eközben a vízbe tedd bele a cukrot és a tartósítót, csavard bele a citrom levét, és forrald pár percig.Vedd ki a sütőből az üvegeket, töltsd meg eperrel és öntsd fel a sziruppal.Csavard rá az üvegre a tetőket és hagyd lefelé fordítva 5 percig.Tedd meleg dunsztba.

Van egy jó recepted amit szeretnél megosztani velünk? Küldd el nekünk az info@infonograd.hu-ra!

Összegyűjtöttük az összes Ízkollázs receptet. ITT megtekintheted!

Címkék: eperbefőtt

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.