Városlista
2019. március 23, szombat - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Blog | Ízkollázs

2014. November 03. 09:10, hétfő

Cseh krémes

Cseh krémes

Hozzávalók:
-2 ostya/nápolyi lap (egy nápolyilap mérete 30 cm x 15,5 cm),
-6 tojásfehérje,
-200 g porcukor,
-200 g darált dió,
-4 csapott evőkanál zsemlemorzsa.

A krémhez:
-250 g puha vaj,
-200 g porcukor,
-3 dl tej,
-6 tojássárgája,
-1 csomag vaníliapuding,
-1 csomag vaníliás cukor.

A gáztepsibe helyezd bele a nápolyi lapokat.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Verd kemény habbá a tojásfehérjéket a 200 g porcukorral, majd keverd belea darált diót és a zsemlemorzsát is. Kend a nápolyira,és süsd meg 180 fokon kb. 20 perc alatt. Vigyázz arra, hogy ne szárítsd ki!

A puha vajat keverd habosra a porcukorral. Főzz sűrű krémet atejből, a tojássárgákból és a pudingporból, tedd bele a vaníliás cukrot. Hűtsd ki, majd robotgéppel dolgozd össze a cukros vajjal.Kend rá a megsült alapra. Díszítsd ízlésed szerint.

Címkék: cseh krémes

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.