Városlista
2018. szeptember 24, hétfő - Gellért

Blog | Ízkollázs

2014. Július 30. 08:17, szerda

A legfinomabb kávé

A legfinomabb kávé

Most segítünk, hogy mire figyelj a kávékészítés során ahhoz, hogy minél finomabb legyen a végeredmény.

1, Ügyelj arra, hogy a kávéfőződ mindig legyen tiszta.

•2, A jó kávé kizárólag friss vízből készül!

•3, Lehetőleg a kávé frissen legyen őrölve, az állot kávéőrleménynek másabb íze van.

•4, A kávét egy jól záródó fémdobozban tárold, hogy az aromáját hosszú ideig megőrizze. (A szakemberek azt javasolják, hogy a frissen őrölt kávét hűtőszekrényben ajánlatos tárolni.)

•5, "A legjobb kávé 96 fokos vízből készül, legfinomabb íze és illata akkor van, ha kb. 85 fokon szolgálják fel, illetve 50 fokosan isszák. Az instant kávéhoz 80 foknál melegebb vizet ne használjunk." - olvasható egy internetes felületen.

6, Az elkészített kávét azonnal fogyaszd el, mert ha áll, sokat veszít minőségéből.

•7, Ha sokáig főzöd vagy meleg helyen tárolod, a kávéban levő finom aromák elvesznek.

8, Egy kutatás szerint a papírfilteren át főzött kávéban kétszer annyi antioxidáns van, mint a más módszerekkel főzött kávékban. Válassz ilyen kávéfőzőt!

9, “A kávé már önmagában is tápanyagban gazdag - bármi, amit hozzáteszel csak ront a hatásán."

"Egy kis édesítés persze nem árt, de egy új horvát kutatás szerint a tej csökkenti az antioxidánsok mennyiségét. Ha mesterséges édesítőt használsz, kalóriát és vegyszereket is teszel bele. Tegyél hozzá inkább fahéjat!" /menshealth.hu/

Ízkollázs bejegyzéseink

Címkék: kávé, kávéfőzés

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Január 20. 11:49, szerda | Ízkollázs

Gumicukor házilag

Igaz, nem teljesen olyan az állaga, ez inkább zselé. Nem kell hozzá sok hozzávaló és pikk-pakk elkészíthető.

2015. Április 23. 08:54, csütörtök | Ízkollázs

Madártej torta

2007. Ország Tortája

2015. Április 22. 08:49, szerda | Ízkollázs

Fahéjas golyócskák

A fahéj szerelmeseinek.