Városlista
2019. július 21, vasárnap - Dániel

Programok | Családi

Szilágyi Lilla - Tudatlan tünemények

Aug. 04. Szom 17:00 - Sze, 27. Csüt
Szerb templom | Nógrád, Nógrád, Balassagyarmat

Szilágyi Lilla festőművész kiállítása
Szerbtemplom Galéria - Balassagyarmat
2018. augusztus 4 - szeptember 27.

A kiállított műveket Alkotójuk ajánlja a megjelenteknek 2018. augusztus 4-én, szombaton 17 órakor. Fuvolán közreműködik Csetneki Hanna.


Sz.L.
Rólam: Tájépítészként dolgozok Budapesten, családom és rengeteg gyerekkori nyár emléke köt Balassagyarmathoz. Hétköznapjaim járdaburkolatok, évelőágyak, favermek számítógépes rajzolásával telnek, miközben rejtett igyekezetem a globális felmelegedés igencsak nehézkes lelassítása, a városi lét élhetővé tétele.

A kiállításról: Korunk modern konstrukciói, az abiotikus világ és a természeti környezet viszonyának problematikája sokakat foglalkoztat - a féktelen fejlődés, mely mai jólétünket biztosítja, nem tartható fent a végtelenségig az élővilágban leadózott veszteségek nélkül.
A kiállított munkákon keresztül azt a feszültséget képesítem meg, amely a gépesítés mindent elsöprő diadala és a múlandó természet között mutatkozik meg körülöttünk - lakókörnyezetünkben, parkokban, gyártelepeken, kikötőkben. Ezeken az általam lelkesen látogatott valós helyszíneken kerestem a lehetséges közös nevezőt, az értéket mely mindkét világban (mesterséges és természetes) megmutatkozik.

Miközben az ember mindinkább átveszi a hatalmat a természet fölött, merül fel a kérdés, hogy a gépek által nyújtott kényelem mennyiben válthatja fel a vadon, az érintetlen természet nyújtotta szabadságérzet iránti igényünket. Munkáim azt kérdőjelezik meg, hogy vajon megtalálható-e az olajfinomítókban, gépezetekben, épített környezetben is az a bizonyos részletgazdagság, vadság, melyet ma a természet biztosít nekünk.

Szerb templom

Nógrád, Nógrád, Balassagyarmat