Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi
Forrás: police

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia céljaival összhangban a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. évben közös gondolkodásra és cselekvésre hívta a felzárkózási programokban Nógrád megyében érintett települések önkormányzatait, valamint a társszerveket és az állami szervezeteket. A közbiztonsági fórumon vállalt elkötelezettséggel törekednek minden lehetséges megoldást felkutatni, amely a változáshoz és a fejlődéshez vezet.

A gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok szervezett zenei képzése feltehetően pozitív változást hoz a település közösségének életében, elősegítve a fejlődést. A zenélés tehetségfejlesztő, közösségformáló és személyiségfejlesztő hatása mellett új alternatívát kapnak a gyermekek és általuk a szülők is a szabadidő hasznos eltöltésére. A José Antonio Abreu által életre hívott El Sistema módszertan mintájára 2013. évben bevezetett Szimfónia program, valamint a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „A zene az kell, hogy ne vesszünk el!” című programok évek óta eredményesen működnek hazánkban. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szándéka szerint támogatni kívánja az ifjúság zenetanulását. A jó gyakorlatok alkalmazására ösztönzésként a rendőr-főkapitányság felajánlotta, hogy Karancsság Önkormányzatának rendelkezésére bocsájt tartós használatra egy Koch & Korselt típusú pianínót.

A hangszert 2021. február 24-én ünnepélyes keretek között dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány annak reményében adta át Oláh Nándorné polgármesternek, valamint a gyermekeknek, hogy ez által minden olyan diák, aki zongorázni szeretne tanulni, elérheti vágyait.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével többek között dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés társadalmi megbízatású elnöke, dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, dr. Nagy Helén rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Titkársági Főosztály vezetője, valamint Kiss Dávid, a Máltai Szeretetszolgálat képviseletében.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 13:29, péntek | Helyi

Kábítószert birtokolt a járművezetéstől eltiltott férfi

A 24 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a pásztói rendőrök, valamint szabálysértési eljárást is kezdeményeztek vele szemben.

2021. Április 16. 12:41, péntek | Helyi

Lányával ment lopni az anya – letartóztatásba került

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását,

2021. Április 15. 15:15, csütörtök | Helyi

Ittasan kötötte el a buszt a fiatalkorú lány

A fiatalkorúak ügyeiben eljáró Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a fiatal lány ellen, aki ittasan betörte egy busz ablakát, és azzal többszáz métert közlekedett is Mátraterenyén.

2021. Április 15. 15:07, csütörtök | Helyi

Engedély nélkül tartott lőfegyvert és lőszereket otthonában

Az 56 éves ecsegi férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.