Városlista
2021. február 26, péntek - Edina

Hírek

2021. Február 17. 12:18, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Vádemelés az ismerőseit átverő nógrádi csaló ellen

Vádemelés az ismerőseit átverő nógrádi csaló ellen

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 44 éves férfi ellen, aki Németországból származó elektronikai cikkek beszerzésével hitegette falubeli ismerőseit, majd az előlegként átvett összegeket magára költötte.

A vád szerint a 44 éves férfi a tavalyi évben falujában ismerőseinek Németországból olcsón beszerezhető elektronikai cikkeket kínált eladásra. Az ajánlatok után két sértett is érdeklődött, mi több: egyikük 160.000 Ft, másikuk 170.000 Ft előleget át is adott a férfinak.

A vádlottnak a termékek beszerzése azonban egyáltalán nem állt szándékában, így a sértettek az ígért eszközökhöz nem jutottak hozzá és a pénzüket sem kapták vissza, azt ugyanis a vádlott saját magára költötte.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfi ellen csalás miatt emelt vádat, vádiratában közérdekű munka büntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze őt a sértetteknek okozott károk megtérítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 15:43, csütörtök | Helyi

Zongora a zenélni vágyó gyermekeknek

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány a tartós használatra felajánlott zongorát átadta a karancssági gyermekek részére.

2021. Február 25. 11:00, csütörtök | Helyi

Megtérítette a kárt és bocsánatot kért – elkerülte a bírósági felelősségre vonást

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az eredményesen végződött közvetítői eljárás után megszüntette a magánlaksértés miatti büntetőeljárást azzal a férfivel szemben, aki rátörte volt barátnőjére a lakása ajtaját.

2021. Február 24. 13:31, szerda | Helyi

Betöréses lopással gyanúsítható

Egy 22 éves nagylóci lakost állítottak elő a szécsényi rendőrök.

2021. Február 23. 11:03, kedd | Helyi

Ne utaljon vagy adjon át pénzt telefonon történő megkeresésre idegennek!

Fogadja meg a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait, hogy ne váljon az úgynevezett „unokázós csalások” áldozatává!