Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Április 29. 16:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség, police

Vádat emeltek a buszsofőr ellen - halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt

Vádat emeltek a buszsofőr ellen - halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt

2020 novemberében járművével egy híd korlátjának ütközött, melyről egy csőelem behatolt az utastérbe, ahol egy utast halálosan megsebesített.

A vád szerint a sofőr 2020. november 09-én 11 órakor Karancslapujtő irányából Karancsberény felé vezetett egy menetrend szerint közlekedő autóbuszt.

A Dobroda patak felett egy betonhídon halad az út, melynek mindkét szélén szalagkorlát és csőkorlát határolja az úttestet. A vádlott 66-68 km/h sebességgel haladt, miközben az egyenes útszakaszon a híd előtt figyelmetlensége miatt az autóbusz jobb oldali kerekeivel lehaladt a füves útpadkára. A vádlott emiatt megijedt, balra kormányozta és fékezni kezdte az autóbuszt, amely a hídnál már csaknem teljes terjedelmében vissza is tért az úttestre, azonban balra kormányzott helyzetében, 34-36 km/h sebességgel a jobb első sarokrészével a korlátnak ütközött.

Az ütközés következtében a csőkorlát vascsöve a jobb első fényszóró mellett átszakította a jármű karosszériáját, a cső az utastérbe fúródott, és a jobb oldali második üléssoron utazó 85 éves férfi mellkasának, nyakának és fejének csapódott.

Az elsősorban a fejre ható, nagy erejű erőbehatás miatt a sértett a kórházba szállítását követően november 11-én elhunyt.

A balesethez vezető okfolyamatot az indította el, hogy a vádlott nem tudta követni az út vonalvezetését és az egyenes vonalvezetésű útról az autóbusszal lehaladt az út menti területre, a Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze ezért halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a férfi ellen a Salgótarjáni Járásbíróságon. Ebben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű és kifogástalan közlekedési előéletű, 1973 óta buszsofőrként dolgozó férfival szemben, továbbá indítványt tett a nyomozás során felmerült 311.849 Ft bűnügyi költség vádlott által történő megfizettetésére is.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 14:30, szerda | Helyi

Hamisan vádaskodott, majd eltörte egy férfi állkapcsát, négy és fél év börtönt is kaphat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 30 éves, visszaeső férfival szemben, aki hamisan vádolta lopással ismerősét, majd nem sokkal ezután súlyosan bántalmazott egy ittas férfit.

2021. Május 12. 14:28, szerda | Helyi

Továbbra is tart a \"Zebra terv\"

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.