Városlista
2022. december 7, szerda - Ambrus

Hírek

2022. November 25. 10:31, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Újra rács mögött a bolti tolvaj

Újra rács mögött a bolti tolvaj

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 40 éves Nógrád megyei nőnek a letartóztatását, aki 2022. májusa óta hét lopást követett el.

A nő már korábban többször került összeütközésbe a törvénnyel, de előző büntetései sem tartották vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől.

Korábban pénzbüntetésre, közérdekű munkára, majd felfüggesztett szabadságvesztésre is ítélték, sőt cselekményei egy részét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, illetve idén áprilisban már végrehajtandó szabadságvesztést is kapott, ami a fellebbezése folytán még nem emelkedett jogerőre.

A nővel szemben a mostani ügyében hét lopási cselekmény miatt folyik az eljárás, melyeket 2022 májusa és novembere között követett el Salgótarjánban. Rendre üzletekből lopott, zömmel italokat, de akadt, hogy kozmetikai cikkek vagy ruházati termékek lettek zsákmányai.

Az elkövetett üzletszerű bűncselekmények miatt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a nő letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 06. 11:16, kedd | Helyi

Prostitúcióra kényszerített egy lányt – vádat emeltek ellene

Emberkereskedelem és kényszermunka a vád azzal a 25 éves salgótarjáni férfivel szemben, aki a vele lakó lányt haszonszerzés céljából számos alkalommal kényszerítette szexuális cselekményekre.

2022. December 06. 11:10, kedd | Helyi

Mindenkit hazavárnak!

A karácsonyi ünnepek közeledtével kérjük, még inkább figyeljenek oda a közlekedési szabályok betartására, hiszen mindenkit hazavárnak!

2022. December 06. 11:07, kedd | Helyi

Második Adventi gyertyagyújtás

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság adventi koszorúján újabb gyertya lángja lobbant fel.

2022. December 06. 10:54, kedd | Helyi

Közúti balesetek a megyében

Nógrád megyében az elmúlt három napon hatan sérültek meg közlekedési balesetben, ebből két sofőr a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott.