Városlista
2022. október 1, szombat - Malvin

Hírek

2022. Augusztus 11. 09:42, csütörtök | Helyi
Forrás: police.hu

Újabb két embercsempész őrizetben

Újabb két embercsempész őrizetben

A Nógrád megyei rendőrök egy 40 éves és egy 48 éves embercsempészt, továbbá 19 külföldit fogtak el.

A Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján 2022. augusztus 10-én 13 óra 11 perckor Szécsény belterületén tartóztattak fel egy Fiat Ducato típusú tehergépkocsit. A járművet egy 40 éves szerb férfi vezette, amelynek rakterében 19 magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott. A külföldiek érvényes útiokmányokkal nem rendelkeztek, magyarországi jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták.

A rendőrök Szécsény belterületén ellenőrzés alá vonták a feltehetően előfutó gépkocsit is, amelyet egy 48 éves szerb állampolgár vezetett.

Az egyenruhások a két szerb állampolgárt és a 19 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőri intézkedés megakadályozta azt, hogy a két szerb állampolgárságú férfi a Magyarország területére jogellenesen érkező külföldieknek segítséget nyújtson a magyar-szlovák államhatár illegális átlépéséhez.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a két szerb állampolgár ellen embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A hatóság tagjai a 40 éves és a 48 éves gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tesznek az ügyészségen letartóztatásuk indítványozására. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt gépjárműveket lefoglalták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 15:10, péntek | Helyi

KÖZÖSEN SALGÓTARJÁN KÖZBIZTONSÁGÁÉRT

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársai és Salgótarján Megyei Jogú Város Képviselő-testülete 2022. szeptember 28-án közbiztonsági fórum keretében egyeztetett a megyeszékhely közbiztonsági helyzetének főbb kérdéseiről.

2022. Szeptember 30. 14:55, péntek | Helyi

Európai uniós támogatásból valósul meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtár energetikai korszerűsítése

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 2017. december 27. napján támogatási kérelmet nyújtott be a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett TOP-6.5.1-16 kódszámú, „Önkormányza

2022. Szeptember 30. 13:22, péntek | Helyi

Drónnal mindent látnak a rendőrök

A Nógrád megyei rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 21-es számú főút bátonyterenyei szakaszát.

2022. Szeptember 30. 10:33, péntek | Helyi

Fiktív őrző-védő céget szűrt ki a vizsgálat

A NAV kockázatelemzés után kezdett vizsgálni egy társaságot, amely havonta nagy összegű számlát fogadott be őrzés-védelmi tevékenységről és távfelügyeleti szolgáltatásról. Az ellenőrzés megállapította, hogy valós szolgáltatásn