Városlista
2021. május 12, szerda - Pongrác

Hírek

2020. Augusztus 26. 15:49, szerda | Sport

Tisztújító közgyűlésről döntött a MÚSZV

Tisztújító közgyűlésről döntött a MÚSZV

Választó közgyűlés megtartásáról döntött a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége, amely szerdán egységesen szavazott a tisztújítás mellett, és a közgyűlést szeptember 27-re írta ki.

"Bár a mandátumunk eredetileg 2022-ig szól, mégis úgy döntöttünk, hogy a jelenlegi rendkívüli helyzetben, illetve a szövetség előtt álló feladatok lehető legmagasabb színvonalú megoldása érdekében új, hosszú távra szóló felhatalmazást kérünk a tagságtól" - idézte a MÚSZ közleménye Wladár Sándor elnököt.
Moszkva olimpiai bajnoka elmondta, a tokiói játékok elhalasztása egyszerre támasztott új kihívásokat és teremtett új lehetőségeket versenyzőknek és a szövetségnek egyaránt.
"Ha tagszervezeteink ismét bizalmat szavaznak nekünk, akkor egyedi módon, két olimpiai szereplés előkészítésében vállalhat szerepet a MÚSZ vezérkara. A felelősségünket csak növeli, hogy elengedhetetlen generációváltás előtt áll a válogatott, óriási előny lehet, ha ennek menedzselését ugyanaz a szakmai vezérkar végzi el, nem kell féltávnál egy esetleges váltás miatt nem várt problémákkal szembesülni" - fejtette ki. Wladár Sándor hozzátette: ugyanez vonatkozik a MÚSZ előtt álló egyik legnagyobb feladat, a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokság megszervezésére, amelyet az új MÚSZ-vezetés immár zavartalanul vihet végig, és indíthatja el a kormányzattal közösen a 2027. évi vizes világbajnokság előkészületeit is.
"Ezen a két világbajnokságon már egy új, jelentősen átalakult válogatott szerepel majd - a fiatal tehetségek lehető leghatékonyabb felkészítéséhez hosszabb távú programokra van szükségünk" - közölte a MÚSZ 2017 őszén megválasztott elnöke, aki szerint az új, ötéves mandátum garanciát jelenthet arra, hogy a szövetség be tudja fejezni a hosszú távú programjait, amelyek megvalósítása a világjárvány és annak következményei miatt az idén lelassult. Megemlítette az Úszó Nemzet Programot, a létesítményfejlesztések folytatását, az úszóedzői licenszrendszer kialakítását, illetve az úszósport utánpótlásbázisát adó Jövő Bajnokai program új verziójának felépítését.
"Azt pedig a magyar sportrajongók évről évre láthatják, a nyugodt szakmai munka milyen fantasztikus eredmények sorát hozza az aktuális világversenyeken" - szögezte le.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 11. 10:40, kedd | Sport

Supercarban is dobogón a Korda Racing

Kiváló eredménnyel mutatkozott be a rallycross szakágban a Korda Racing és a Ritmus ASE közös csapata, a magyar bajnokság idei első fordulójában Benyó Máté a harmadik helyet szerezte meg a bivalyerős Supercar mezőnyben.

2021. Május 08. 11:17, szombat | Sport

Korda Racing már a Rallycrossban is

A rallysport, a motoros enduro és a motocross szakágak mellett az idei versenyszezonban a rallycross szakágban is saját csapatot indít a Korda Racing, három fiatal versenyzővel a magyar bajnoki futamokon.

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

2021. Május 01. 13:57, szombat | Sport

Monzában folytatja a Gender Racing

A Hungaroringen megrendezett évadnyitót követően az olasz Forma1 GP futamnak otthont adó legendás versenypályán száll harcba a csapat Monzában az osztrák Drexler Formel Cup és a Topjet F2000 Italian Trophy mezőnyében.