Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 31. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Tanórát tartott az „Iskola rendőre” Pásztón

Tanórát tartott az „Iskola rendőre” Pásztón

A rendőrség 2008-ban kidolgozta és számos iskolában elindította országszerte az „Iskola rendőre” elnevezésű projektet.

A program lényege, hogy egy rendőr - aki általában az adott terület körzeti megbízottja – rendszeresen tartja a kapcsolatot az oktatási intézménnyel, ezáltal megismeri a pedagógusokat, a diákokat és a szülőket. Személyes jelenléte egyfajta kapocs a rendőrkapitányság és az oktatási intézmény között, ezáltal lehetővé válik a jogsértések megelőzése, illetve az azokra történő gyors és azonnali reagálás. A bűn – és baleset-megelőzési célok egyik kiemelt eleme a kisiskolások balesetmentes közlekedésének a biztosítása, illetőleg az, hogy a rendőr bekapcsolódjon különféle prevenciós programokba iskolai rendezvényeken, osztályfőnöki órákon.
Az „Iskola rendőre” program keretében a minap a pásztói Dózsa György Általános Iskola 3. osztályos tanulói részére tartottak közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési előadást a Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai. A tanóra keretében mintegy 40 kisgyermek kapott tájékoztatást a közterületeken rájuk leselkedő veszélyekről, valamint közlekedési szituációkat szemléltető táblákkal ismertették velük a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait is a balesetek megelőzése érdekében. A bátrabb tanulók egy gyalogost és egy rendőrt eljátszva közlekedési szituációt is bemutattak a többi gyerek előtt.
Az előadás második felében a diákok megtudhatták, hogyan kerüljék el azt, hogy bűncselekmények áldozataivá, illetve elkövetőivé váljanak mind az iskolában mind pedig a közterületen. Az előadók példákat hozva magyarázták részükre a különféle bűncselekményeket – legfőképpen azokat, amelyek az oktatási intézményben is előfordulhatnak – és felhívták a figyelmüket, hogyan előzhetik meg ezeket. A gyerekeket felvilágosították a verekedések és a lopások következményeiről, valamint a kábítószerek káros hatásairól is.

Címkék: iskola rendőre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 08:00, szerda | Helyi

Esős, záporos, kissé szeles idő.

Egy ciklon halad át felettünk, emiatt felhős, borongós időben lesz részünk, és sokfelé számíthatunk esőre, záporokra, keleten, északkeleten zivatarokra is. Több tájegységünkön kiadósabb eső várható.

2024. Április 24. 06:20, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR.

Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel az ott történteket.