Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Július 05. 11:52, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Szökése után ismét rács mögé került a 14 éves betörő

Szökése után ismét rács mögé került a 14 éves betörő

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte annak a 14 éves fiúnak a letartóztatását, aki sorozatlopásokat követett el, majd megszökött a javítóintézetből is.

2022 márciusában a 14 éves fiú befeszítette a kállói postahivatal ablakát, és egy íróasztal fiókjából ellopott 369.000 Ft-ot. Áprilisban egy busz ablakát törte be, ahonnan egy rádiós fejegységet, valamint egy bicskát tulajdonított el, majd a kasszát is kifeszítette, azonban az üres volt. Néhány héttel később egy gépjármű csomagtartójában elhelyezett babakocsiból egy pénztárcát vett ki, melyből 140.000 Ft készpénzt, egy aranykarkötőt és okiratokat zsákmányolt, majd 2022 májusában egy másik autóból 23.000 Ft-ot emelt el.

A fiatalkorú a fenti cselekményei miatt letartóztatásba került, ám néhány hét elteltével a javítóintézet kerítését átugorva megszökött. Emiatt az addig terhére rótt lopások mellett fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indult ellene.

A fiú már korábban is sorozatosan bűncselekményeket követett el, ám eddig gyermekkora miatt nem volt büntethető, azonban 14. életévének betöltésével sem hagyott fel a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével, emellett a hatóság elől is megszökött, ezért az ügyészség a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a fiatal letartóztatását.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészséggel egyetértve egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, a döntés a védelmi fellebbezések folytán még nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 08. 07:52, szerda | Helyi

Hideg idő sok napsütéssel

Kezdetben a Dunántúlom, elsősorban délnyugaton átmeneti hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, de jelentős mennyiség sehol sem valószínű.

2023. Február 08. 07:30, szerda | Helyi

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója!

Tuning élőben: elkészült az AMTS 2023 nyereményautója! A Westendben épült át az Automobil és Tuning Show idei fődija, a SEAT Leon ST FR

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.