Városlista
2023. február 8, szerda - Aranka

Hírek

2022. Május 25. 15:41, szerda | Helyi
Forrás: police

Rendőrkézen a postabetörő

Rendőrkézen a postabetörő

A pásztói nyomozók beazonosították a fiatalkorút, akit többrendbeli vagyon elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A rendőrségre 2022. március 17-én 6 óra 45 perckor érkezett a bejelentés, miszerint az éjszakai órákban a kállói postára ismeretlen tettes betört.

A pásztói nyomozók a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható fiatalkorút azonosították és 2022. május 24-én a rendőrkapitányságra előállították.

A nyomozás adatai alapján a 14 éves fiú a bejelentést megelőző időben a kállói postahivatal ablakát kifeszítette, az épületbe bemászott, és a kezelő helyiségben lévő íróasztal nyitott fiókjából nagy összegű készpénzt vitt el. A fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2022 áprilisában a Kálló belterületén parkoló autóbusz ajtajának első ablakát betörte, majd a buszba bemászott és a kasszát megkísérelte kinyitni, de nem sikerült. Így a pénzt nem tudta ellopni, a járműből egy rádiós fejegységet, és a buszsofőr bicskáját lopta el. A fiú a településen 2022 áprilisában és májusában egy családi ház előtt parkoló, valamint egy másik épület udvarán álló, nyitva hagyott gépkocsiból is lopott. Az egyik gépjármű csomagtartójában hagyott babakocsiban megtalálta a sértett pénztárcáját, amelyet a benne lévő személyes okiratokkal együtt eltulajdonított, míg a másik gépkocsiból a hamutartóban tárolt készpénzt vitte magával.

A Pásztói Rendőrkapitányságon a nyomozók a 14 éves kállói lakost többrendbeli lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A fiatalkorú a bűncselekmények elkövetését beismerte. A hatóság tagjai a fiatalkorút őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 13:28, kedd | Helyi

Szén-monoxid-szivárgással, kéménytűzzel és gépjárműtűzzel indult a hét!

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő tegnap este egy balassagyarmati, Mikó Zoltán utcai családi házban.

2023. Február 06. 11:09, hétfő | Helyi

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

2023. Február 06. 10:00, hétfő | Helyi

Made in Hungária - Bátonyterenyén

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. Értesítjük a kedves érdeklődőket, hogy a Made In Hungária előadásra

2023. Február 06. 09:39, hétfő | Helyi

Vezessenek óvatosabban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt öt napon a rendőrök 19 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek során hatan sérültek meg.