Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2021. Január 26. 08:45, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Visszavitte a lopott kocsit – eredménytelen közvetítői eljárás utáni vádemelés

Visszavitte a lopott kocsit – eredménytelen közvetítői eljárás utáni vádemelés

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy egyetlen éjszakán három lopást elkövető 25 éves férfi ügyében, aki nem teljesítette a sértettek felé a vállalt jóvátételt.

A vádlott 2019. augusztus 17-én éjjel gyalogosan tartott az egyik Nógrád megyei településen keresztül otthona felé, amikor felfigyelt az út mellett parkoló menetrend szerinti autóbuszra. Elkezdte felnyitni az autóbusz csomagtartó rekeszeit, majd megpróbálta felfeszíteni az autóbusz első, kulccsal zárt ajtaját is, de erőfeszítései nem voltak eredményesek, így semmit nem tudott a buszból elvinni, viszont megrongálta azt.

Tovább haladt, és meglátott két, az utcán lezáratlanul parkoló személygépkocsit. Az egyikből kitépte az autórádiót, és magához vett két mentődobozt, a másik autóban pedig észrevette, hogy az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban van.

Elhatározta, hogy a gépjárművet ellopja és eladja, ezért a lakhelyére közlekedett, a gépjárművet a saját házuk előtt állította le.

Másnap felismerte a cselekményének súlyát, ezért elhatározta, hogy a járművet visszaviszi. Megvárta a következő éjjelt, az ellopott autót visszavitte és leparkolta, majd a helyszínről a magával vitt kerékpárral távozott.

A vádlott cselekménye az autóbuszban rongálási kárt okozott, a lopási károk megtérültek a gépkocsi visszavitelével, illetve azzal, hogy az autórádiót és a mentőládákat a nyomozó hatóság a férfitől lefoglalta és a sértettnek visszaadta.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség az ügyet korábban közvetítői eljárásra utalta, de mivel a férfi egyik sértett felé sem teljesítette a vállalt jóvátételt, az ügyészség most három rendbeli lopás miatt vádat emelt ellene, közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozva.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 08. 09:06, hétfő | Helyi

A rendőrök 10 percen belül elfogták

A salgótarjáni nyomozók őrizetbe vették a 35 éves nőt.

2021. Március 05. 14:00, péntek | Helyi

Letartóztatásban az ivócimboráját kirabló férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 27 éves férfinak a letartóztatását, aki egy kis Nógrád megyei faluban leütötte és kirabolta ivócimboráját.

2021. Március 05. 13:20, péntek | Helyi

A felfüggesztett börtön mellett foglalkozástól eltiltás is vár a munkahelyéről lopó vagyonőrre

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 37 éves biztonsági őr ellen, aki ahelyett, hogy a munkahelyén megőrizte volna az ott tárolt értékeket, maga lopta el azokat, mintegy 700.000 Ft kárt okozva.

2021. Március 05. 13:15, péntek | Helyi

Eltiltás hatálya alatt vezetett és kábítószert birtokolt

A salgótarjáni rendőrök egy 31 éves endrefalvai férfit hallgattak ki gyanúsítottként, majd vettek szabálysértési őrizetbe.