Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Február 02. 15:20, kedd | Helyi
Forrás: police

Több embert fenyegetett meg, őrizetbe vették a rendőrök

Több embert fenyegetett meg, őrizetbe vették a rendőrök

A szécsényi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogták a 32 éves rimóci lakost.

A férfi 2021 januárjában Rimócon, az utcán testvérével találkozott, amikor a kezében tartott téglával rátámadt. A nő a cselekmény következtében nem sérült meg.

Megalapozott a gyanú arra vonatkozóan is, hogy a férfi pár nappal később a délelőtti órákban többször megjelent a rimóci általános iskolánál, ahol a bejárati ajtó előtt kiabált, azt leköpte, majd az intézmény vezetőjét trágár szavakkal illette, szidalmazta, bántalmazással fenyegette meg. A terhelt ugyanezen a napon többször visszatért a Szécsényi Járási Hivatalba is, ahol az egyik iroda ajtaját ütötte, hangoskodott, az ott dolgozó alkalmazottat is megfenyegette.

Az adatgyűjtés során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi fegyverrel is rendelkezhet, ezért a szécsényi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével 2021. február 1-jén fogták el az 32 éves férfit.

A Szécsényi Rendőrkapitányságra előállított rimóci lakost a nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett, valamint folytatólagosan elkövetett garázdaság, zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A hatóság tagjai a férfit őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 12. 14:30, szerda | Helyi

Hamisan vádaskodott, majd eltörte egy férfi állkapcsát, négy és fél év börtönt is kaphat

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 30 éves, visszaeső férfival szemben, aki hamisan vádolta lopással ismerősét, majd nem sokkal ezután súlyosan bántalmazott egy ittas férfit.

2021. Május 12. 14:28, szerda | Helyi

Továbbra is tart a \"Zebra terv\"

A gyalogosok – a kerékpárosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb, legsérülékenyebb résztvevői, amely indokolja, hogy kiemelten odafigyeljünk rájuk.

2021. Május 11. 15:36, kedd | Helyi

Zebra terv

Nógrád megyében is kiemelt cél a gyalogosok biztonsága!

2021. Május 11. 14:51, kedd | Helyi

Erdők, mezők, természetvédelmi területek közös ellenőrzése

Salgótarján és Pásztó térségében a rendőrök együttműködve a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságával és a polgárőrökkel – a természeti kincsek megőrzése érdekében – fokozott ellenőrzést tartanak.