Városlista
2022. június 28, kedd - Levente, Irén

Hírek

2013. November 08. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: HÍR24

Ez vár a kutyusokra vasárnaptól

Ez vár a kutyusokra vasárnaptól

Vége a szabad sétáknak, bekeményítenek a hatóságok.

A parlamentnek nemrég benyújtott büntetőjogi salátatörvényben tervezik a kutyatartás szigorítását is - írja a heol.hu.

A jelenlegi szabálysértési törvény várhatóan kiegészül azzal, hogy aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen vagy vadászövezetben póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el. Épp a napokban lőttek le egy kutyát, amikor az erdőben sétáltatta a gazdája.

Az is büntethető lesz, aki felügyelete alatt álló jószágot szájkosár és póráz nélkül tömegközlekedési eszközön szállítja, élelmiszerboltba, közfürdőbe, játszótérre beengedi. Utóbbiak alól kivételt jelentenek a vakvezető, és a mozgáskorlátozottakat segítő kutyák.

A januártól tervezett szigorítás után alig marad hely, ahol szabadon lehet majd kutyát sétáltatni. Magyarországon lényegében minden egyes négyzetméter vadászterület, vagy természeti és védett természeti terület, kivéve a településeket - írja a lap.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 24. 14:27, péntek | Helyi

Pékség telephelyéről lopott

A salgótarjáni rendőrök a nyomozás során beazonosították és elfogták azt a 33 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy pékség telephelyéről lopott.

2022. Június 24. 14:23, péntek | Helyi

18 migránst szállított az ukrán embercsempész

Nógrád megyében fogták el azt a magát ukrán állampolgárságúnak valló férfit, aki 18 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

2022. Június 23. 12:07, csütörtök | Helyi

Határőrség napja - megemlékezés és koszorúzás

Nógrád megye rendőrfőkapitánya és munkatársai a határőrök védőszentjének közeledő napja alkalmából megrendezett megemlékezésen helyezte el a kegyelet virágait a volt határőr igazgatóság épületén lévő emléktáblánál.

2022. Június 22. 13:46, szerda | Helyi

Közlekedésbiztonsági akció - vasúti átjárók

Kérjük, minden esetben tartsák be a vasúti átjárón áthaladás szabályait!