Városlista
2019. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 18. 11:48, kedd | Helyi
Forrás: police

Balesetmegelőzési előadás Mátraszelén

Balesetmegelőzési előadás Mátraszelén

Az iskolai nyári szünet és a nyaralások idején se felejtsük el, hogy a gyerekek biztonságára kiemelt figyelmet kell fordítanunk!

Vojtkovszky Attila rendőr főtörzszászlós, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a napokban a Mátraszelei Gárdonyi Géza Általános Iskolában közlekedésbiztonsági napot tartott a diákok részére, egyben felhívta figyelmüket a közelgő nyári szünet veszélyeire is.

A főtörzszászlós kiemelte a gyalogos és kerékpáros közlekedés helyes formáit, majd a gyerekek megismerkedhettek a legfontosabb közlekedési szabályokkal, rendőri karjelzésekkel, és beülhettek a rendőrség egyik speciális járművébe is. A szakember ismertette a gyermekek részére a kerékpár kötelező tartozékait és felhívta a figyelmüket arra, hogy a szünidő alatt is körültekintően közlekedjenek.

A rendőrség arra kéri a szülőket és a közlekedőket, hogy a nyári időszakban különösen ügyeljenek a gyermekekre, amennyiben az úton, vagy annak közelében akár gyalogosan, akár kerékpárral megjelennek. Számítsanak arra, hogy a gyermekek közlekedése gyakran kiszámíthatatlan, sokszor nincs veszélyérzetük, és teljesen másként látják a világot, időnként kalandot keresve minden észlelt dologban.

A gyermekek koruknál és tapasztalatlanságuknál fogva a legveszélyeztetettebb és legsérülékenyebb képviselői a közlekedésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 12:03, kedd | Helyi

Az elmúlt nap balesetei - Nógrád megye

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

2019. Július 15. 13:11, hétfő | Helyi

Figyelem! Vágányzár!

Vágányzár miatt nem működik a vasúti fényjelzőkészülék Patvarc külterületén.

2019. Július 12. 13:59, péntek | Helyi

Negyedszer is családbarát munkahely

Negyedik alkalommal nyerte el a megtisztelő címet a Szécsényi Rendőrkapitányság.

2019. Július 08. 10:35, hétfő | Helyi

Kivilágították az egykori Karancs Szállót